Огляд світових новин від Свирида Опанасовича

... переходимо до подій глобальних.

Серед таких подій дід особливо уважно стежить за спорудженням газогону Сєверний поток – 2, завершення якого Росії не вигідне. Там так прямо і кажуть: «Теперь, когда пошел тренд на снижение цен на газ, достройка "Северного потока - 2" фактически потеряла экономическую целесообразность». Тому Хуйло зараз вдається до всячеських інтриг та ухіщреній, аби Сєверний поток -2, у спорудження якого він вбухав 10 ярдів американських доларів, взагалі не був добудований. Цей коварний хід Москви неабияк стривожив Берлін і бундесканцлєрін Меркель докладає зараз титанічних зусиль, аби Хуйло газогін усе ж таки завершив. Але не на того напала - Хуйло сразу зайшов з козирного туза і воспользувався імеющимся в нього на містера Трампа компроматом. Американський президент, як і положено безвольній маріонетці Кремля, сьогодні має підписати новий пакет санкцій, покликаний допомогти Хуйлу остаточно спинити прокладку труб. Тому Хуйло благосно улибається, а Меркель потрапила в сложну ситуацію – ну от як їй боротися одночасно і з Хуйлом і з Трампом, аби примусити Росію докласти ті нещасні 100 км труби, які залишилися до німецького берега? В скрутних ситуаціях хапаєшся і за соломинку, тому фрау Меркель із розпачу ухопилася за херра Шрьодера. Того самого Герхарда Шрьодера, який колись був німецьким канцлером, а зараз трудиться на посаді голови комітету акціонерів Nord Stream AG. І до мнєнія якого Хуйло вроді дослухається. І треба сказать, херр Шрьодер відгукнувся на прохання Меркель та неабияк активізувався, але тут усю тончайше задуману геополітичну многоходовочку як завжди брутально поламала Україна.
Точніше, поламав український посол в Німеччині пан Андрій Мельник, якому той Герхард Шрьодер також приглянувся. Правда, приглянувся в якості хлопчика для биття. Почалося все невинно – херр Шрьодер десь шось публічно бовкнув про Україну нехороше, а пан Мельник на це публічно зреагував. І тут херр Шрьодер допустив промашку ужасную. Бо замість того, аби чемно стулити пельку взяв та й огризнувся. При тому припустився стратегічної помилки – перейшов у полеміці з українським послом на лічності.
Вірогідно, екс-канцлер Шрьодер просто не в курсі, що в полеміці з українцями якраз цього робити ніколи не можна. Бо може ми ракет у космос поки не запускаємо, але в мистецтві лаятися та сваритися рівних собі у світі таки не знаємо. І почалося. Пан Мельник явно відчув прилив творчого натхнення й у низці публічних інтерв’ю майстерно змішав херра Шрьодера з брудом, ще й провів доречні паралелі з нацизмом та третім рейхом. Німецька ж преса, стомлена коронавірусною тематикою, цей свіжий інфопривід радісно підхопила і тепер херр Шрьодер стоїть зусібіч обпльований й замість того, аби охмурять Хуйла та підштовхувать його до добудови Сєверного потока-2 безпорадно відбивається від дошкульних нападок. Фрау Меркель дивиться зараз на нього сумно хитаючи головою й думає «Ну от як ти будеш вершити велику політику з такими ідіотами. Шайзе…».
Таким образом, Хуйло знову всіх переграв, але зупинкою Сєверного потоку -2 його успіхи не огранічилися. Замечатєльних успехов він добився у сфері підвищення ролі й значення Росії в современном міре. Наочним доказом чого мало стати прибуття в Москву на парад побєди 9 мая лідерів стран антигітлерівської коаліції, лідера поверженої Німеччини Меркель, а також ряду інших лідерів пожиже. Взагалі-то запрошували здається усіх, кроме Зеленського. Но не приїхав даже Лукашенко. А лідери антигітлерівської коаліції одразу, ще задовго до коронавірусу, заявили, що не збираються летіти в Москву, але на цьому не спинилися. І в своїх промовах по случаю 75-ї річниці завершення війни і Дональд Трамп, і Борис Джонсон відзначивши важливу роль об’єднання зусиль країн та народів у боротьбі проти гітлеризму, не згадали при цьому про Росію жодним словом.
Водночас Трамп у притаманній собі послідовній манері заявив про намір запросити Хуйла на саміт Великої Сімки, яку планують провести у вересні цього року. Але містер Трамп такий парень, що й Кім Чен Ина туди може гукнуть. Нєнуашо? В Кремлі чуя нєладноє притихли і повідомлення про запрошення не коментують, шо не случайно. Бо в Кремлі по опиту знають, що обично такі обнадьожующі для Хуйла повідомлення завершуються великими конфузами. Принаймні світові ЗМІ временно ослабили увагу до коронавірусу й уже узялися коментувати слова Трампа про запрошення на G7 Хуйла в унічіжітєльному для обох тоні. Водночас прем’єр Канади й бундесканцлєрін Меркель скористалися дипломатичними каналами, аби довести до містера Трампа свою схвильованість чи не рехнувся він бува? Мовчать як партізани лише американські демократи, які в душі дуже сподіваються, що містер Трамп не передумає й надалі наполягатиме на запрошенні Хуйла. В штабі містера Байдена вже підраховують скільки це дасть їхньому кандидату додаткових відсотків голосів.
Таким образом, пункт презідєнтского посланія о пріорітєтах государственной політікі Россії в 2020 году в часті укрепленія позицій РФ на международной арене і в частності утверждєнія в міровом сознанії решающего вклада России в победе во второй міровой войне Хуйло уже успішно виконав. Можна переходити й до інших, не менш важливих пунктів. Наприклад – утвержденіє пріорітєта Россіі в освоєніі косміческого пространства.



Цей пункт також вже успішно виконано, адже по кількості освоєних косміческой отраслью б’юджетних средств Росія уверенно вирвалася вперед та сохраняє безусловне світове лідерство. А от Америка безнадійно відстала. У США докотилися вже до того, що космічними запусками там займаються якісь странні приватні фірми, котрі здійснюють такі дешеві запуски, що про них і говорити не варто. Отже і тут Хуйло гордовито усміхаючись може поставити собі жирну галочку «Ісполнєно» та перейти до наступних пунктів посланія. Например, до пункту про дальнєйшее укрепленіє політіческой стабільності в РФ. А также до улучшенія соціальной і медіцінской защити та матеріального благосостоянія россіян. Ну от нехай він розвиває свою бурну дєятєльность на цих багатообіцяючих напрямках. І з не менш вражаючими успіхами.

Крім того, Хуйло обіцяв нам якийсь умопомрачітєльний історичний труд написать, де буде нарешті розкрита уся правда про причини та початок другої світової війни. Сорок мільйонів польських істориків нетерпляче чекають на той епохальний труд, але Хуйло ні мичить, ні телиться. Ясно, що здав старикашка, сільонкі уже нє тє, але ж можна помічників залучить. Єсть же там у нього Медінський, та й Табачник десь в Москві без діла сидить, в карманний пінг-понг грається. Ото нехай вони шось напишуть, а ми з поляками, та й з усім світом гуртом посміємося.

Хотів на цьому й завершити, бо цуцик давно мене бігати кличе, але тоді в коментах обов’язково пролунає єхидне «А чого це ти діду чужих керманичів свариш, а про наших мовчиш?». Щоразу пояснювати, що про наших дід іще рік тому висловився і до сказаного додати нічого, мені ліньки. Тому скажу так – у мене до них великих претензій нема, бо вони по суті нічого не роблять. І це дуже непогано. Не вистачало ще, щоб вони працювати почали. Правда останнім часом наші керманичі почали ошарашувати нас різними зловісними ідеями, не соромлячись уже й прямих погроз. Наприклад, з деяких пір у команді Зеленського відкрито погрожують набудувати нам автобанів. Але я думаю, що то порожні балачки, через які нам тривожитися не слід. Якісь дороги вони може десь і збудують, але лише для картінки та креативного відосіка. А от мережі сучасних автобанів (без чого реальний рестарт економіки України й прихід реальних інвесторів просто неможливий) за цієї влади точно не буде. Важливо, щоб як люди імпульсивні вони не почали ті автобани і справді будувати, бо буде як і з поліцією - перший рік може й нічого, а далі яма на ямі, а нам розказуватимуть хто де скільки вкрав і чому досі не сидить. Автобани так не будуються. Та і в будь-якому разі прийде час і усе по-новому перебудовувати доведеться.

...

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Апетити всяких Аль-Каїд та ІДІЛ обмежуються банками, автобусами, церквами та концертними залами. Росія ж знищує цілі міста разом з їхнім населенням, - Невзоров

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:15

"ІДІЛ – винятково мерзенна організація. Але поводиться вона набагато делікатніше і скромніше, ніж росія. Саме РФ зараз претендує на місце примадонни світового тероризму", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передают...

В Харкові досі є церква РПЦвУ, яка пропонує помолитись на ікону Ніколая №2 або російського солдата в камуфляжі, - Голобуцький

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:00

"РПЦ (і її підрозділ в Україні ака "УПЦ") оголосила Україні і українцям газават - "священну війну проти невірних". Але і без того РПЦвУ була безсоромно активним агентом ФСБ", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсб...