Огляд світових новин від Свирида Опанасовича на вечір 23.02.2022

Вітаю сердечно, друзі! Персонаж культового українського мультфільму Петрик П’яточкін, отой що «буть слухняним намагався», як виріс, то отримав гарну освіту, але не змінив звичок. І залишився таким же гіперактивним та непосидючим. І тепер, трудячись на чолі уряду Великої Британії, встигає і Україні допомагати, і, що не менш приємно, Росію проти шерсті причесати. Сьогодні, наприклад, Боріс Джонсон знову порадував небайдужих українців анонсом нового пакету санкцій проти РФ.

Тим часом у Берліні канцлер Німеччини герр Шольц, гидливо кривлячись розпорядився прибрати з німецького ефіру каку під вивіскою «Раша Тудей». Маргарита Сімоньян тут же воззвала до мірового сообщества з призивом відреагувати на таке вопіюще попраніє свободи слова, і була почута. Першим її почув усе той же гіперактивний Боріс Джонсон, який «не бився, не ганявся, не кричав "трах-тарарах!"», а просто звернувся в питанні «Раша Тудей» до британського медіарегулятора. Тож у лондонській студії «Раша Тудей» теж пакують коробки. Одночасно акаунти московських пропагандонів масово блокуються підконтрольними міровій закулісі соціальними мережами та глобальними відеохостингами, словом, у світовому інформаційному полі розпочалося генеральне прибирання. Дідова ремарка – нарешті! Але де дієва допомога Армії України?
У відповідь Боріс Джонсон тут же анонсував новий пакет військової допомоги Армії України, запевнивши, що скіки нада, стільки привеземо. Із чого робимо висновок, що старий гетьман Полуботок знав куди грошенята вкладати. Його золото таки працює.
На Росії тим часом сьогодні празнують 23 февраля – ранком дорогіх россіян із празніком поздравило Хуйло. Хуйла своєю чергою наввипередки привітали іноземні уряди, які ухвалили рішення про виділення Україні термінової військово-технічної та фінансової допомоги, зокрема США й Канада, а також Японія, ЄС і Світовий банк. От президенти Польщі та Литви не знайшли в своєму бюджеті видатки на телефонні дзвінки українському колезі, тому просто прилетіли в Київ. І вже втрьох послали Хуйлу всебічні побажання.
Однак, особливо чуйні вітання Хуйлу висловив сьогодні міністр оборони Великої Британії містер Бен Уоллес. Який нагадав московському «історику», що «Шотландська гвардія надерла дупу царю Миколі І в Криму у 1853 році. Ми завжди можемо це повторити».
Перераховувати усі подібні події і новини сьогоднішнього бурхливого дня в діда немає ні часу, ні сил, ні терпіння, тому перейдемо до підсумків.
Визнавши ЛДНР Хуйло ні України, ні демократичного світу не злякав. Але дуже розсердив. Зате Хуйлу таки вдалося смертельно перелякати власних бояр, а особливо Лукашенка. В якого, на відміну від Хуйла, чуйка на небезпеку працює бездоганно. І він здогадується, що Хуйлу може бути каюк. Після чого добрі білоруси його живцем з'їдять.

Переляканими виглядають і союзники Москви по ОДКБ. Мало хто помітив, але перед оголошенням визнання ЛДНР Хуйло зробив один дзвінок. По своїй ініціативі. Чого майже ніколи не робить.
А саме: Хуйло подзвонив у Єреван Ніколу Пашиняну. Який є формальним головою ради ОДКБ. І який нещодавно формально очолював акцію ОДКБ у Казахстані. Думаю, Хуйло прагнув примусити Пашиняна повторити той же кульбіт із введенням військ ОДКБ в ЛДНР. Однак навіть цілком залежний від Москви Пашинян в ужасі відмовився. Відмовився підтримати Хуйла в цій авантюрі і президент Казахстану Токаєв, якому Хуйло подзвонив після Пашиняна. Отакий той Токаєв неблагодарний. Відтак Хуйлу зараз набагато легше, нід Байдену. Бо президенту США потрібно координувати дії величезної кількості країн та світових лідерів, а Хуйлу – ні. У Хуйла союзників нема.

Водночас визнання Москвою ЛДНР таки розбурхало світову громадськість. Шпальти всіх без винятку світових та національних видань присвячені російській агресії і визнанню, що містер Байден таки мав рацію. Бо на нього останніми місяцями дивилися з іронією, не ймучи йому віри, що містер Хуйло може учудити таку херню, як напасти на сусідню Україну. Але містеру Байдену на допомогу прийшов Хуйло і переконливо довів, що він таки йобнутий.

Світ нарешті повірив Байдену і напружився.
Що це означає? Це означає катастрофічну інформаційну поразку Хуйла. Відтак урядам демократичних держав значно легше буде тепер ухвалювати рішення про нові і нові санкції, які можуть зачепити добробут їхніх виборців. Виборцям це буде зрозуміло – уряди борються проти божевільної мавпи із ядерною гранатою в руках. Саме тому містер Байден вже не боїться попереджати американську громадськість про можливе подорожчання палива. А це дуже грізний натяк Хуйлу. Бо означає коротке і лунке слово – ембарго! Ембарго на російську нафту.
Друзі, ми маємо чітко розуміти, що не існує санкцій миттєвої дії. В разі відкритого вторгнення Хуйла в Україну, санкції будуть оголошені негайно. Але вони не дадуть негайного ефекту. Однак вони зруйнують Росію.
І це розуміють усі, в тому числі і в самій Росії. Де зараз хорохориться лише сам Хуйло в оточенні притихлих та переляканих бояр. Та і серед «дорогіх россіян» великого ажіотажу з приводу визнання ЛДНР якось не наблюдається. Масові народні гулянія сьогодні проходили під примусом і характер мали на рідкість унилий та жалюгідний.
Між тим волшебне вознікновеніє іще двох русскіх государств – ЛНР і ДНР – подія знакова. Бо тепер у світі русскіх государств цілих три. Дідусь щиро вітає цю тенденцію і висловлює сподівання, що вона продовжиться. Шляхом дроблення РФ.
Чи буде відкрите вторгення Хуйла? Не знаю. Але тримаюся думки, що вірогідність нападу найближчим часом низька. Хуйло і сам нападати дуже боїться, адже він сподівався на торг із американцями. Однак американці, проаналізувавши ситуацію та врахувавши психічний стан московського пацієнта, вирішили від контактів з ним утриматися.
Факт відмови США від дипломатичних контактів із Хуйлом, що відбувся на тлі повного руйнування будь-яких дипломатичних прокладок між Хуйлом та Україною і демократичним світом сильно налякав деяких наших експертів. Які зробили поспішний висновок, що тепер - лише війна. Але дідусь просить тих експертів не лякати ні себе, ні нас. Контакти з Хуйлом будуть. Однак не прямі, а через посередників. Ось коли настає зоряний час султана Ердогана. Наблюдаєм.
Зберігаємо бадьорий бойовий дух, підтримуємо Армію та гуртуємося.

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Конфіскація російських активів: Міністр юстиції Малюська розповів про три ймовірні сценарії

субота, 27 квітень 2024, 23:00

Питання конфіскації російських активів буде вирішене на саміті G7 в середині червня. Про це розповів міністр юстиції України Денис Малюська в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «У середині червня в Італії відбудеться саміт на рівні лідерів...

"Маневреність" ворогам не допомогла: Окупантів залишили "без колес" на Бахмутському напрямку (відео)

субота, 27 квітень 2024, 22:39

Бійці Державної прикордонної служби України "викладають" практичні уроки піхоті РФ, яка взяла за звичку добиратися до лінії фронту мотоциклами. Про таку хитрість ворога раніше згадували у 92-й окремій штурмовій бригаді, передають Патріоти України. Як п...