Оксана Забужко розповіла, що зруйнує міф про велич Росії в головах європейців

Українська письменниця Оксана Забужко опублікувала фото фасаду Брюссельської опери і пояснила, що дієвіше переконає європейців у тому, Росія — це країна-терорист, а росіяни — це орда варварів, передають Патріоти України.

Оксана Забужко поділилася фото потужної акції на підтримку України у столиці Бельгії Брюсселі. На фасаді Брюссельської опери розмістили світлини зруйнованого Маріупольського театру із поясненнями, що це і що відбулося. Про це вона написала у себе в Facebook, зазначивши, що постійно наголошує, що «види розбомблених музеїв і розстріляних пам’ятників вражають західну уяву дужче й переконливіше, ніж скалічених жертв і заплаканих дітей».

«І не тому, що Захід такий цинічний, а тому, що це колосальний, просто з корінням, удар по стереотипу: великий білий бвана кривдить маленького заплаканого в'єтнамчука — прошита у свідомості західної людини з часів війни у В'єтнамі майже архитипальна картинка, в яку Росія автоматично підставляється на місце США, а Україна, як перед тим Чечня і Сирія, — кривдженого „третього світу“: в результаті всі глибоко стурбовані, але міфу про велич Росії і російської культури, котра „ні при чому“, такі картинки жодним чином НЕ підважують, недарма ольгіно їх не боїться, — а ось те, що в Україну, виявляється, росіяни прийшли НИЩИТИ місцеві музеї-театри-бібліотеки, відразу перевертає співвідношення сил на „з точністю до навпаки“ і виносить Росію за дужки great nation просто-таки ударною хвилею, вмикаючи натомість зовсім інший архетип: орда варварів приперлась палити Рим/Константинополь! Саме тому тема знищеного українського культ. спадку має на найближчі роки стати для нас інформаційно пріоритетною: це наша найсильніша наративна зброя, тримаймо це в пам’яті, всі й повсякчас…» — написала вона.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...