"Окупанти гатитимуть по одному з міст, створюючи "зону смерті": Військовий експерт попередив про небезпеку

Російські окупанти можуть піти в наступ на харківському напрямку. Про це в інтерв'ю заявив військовий експерт Сергій Грабський, передають Патріоти України.

"Безумовно, потрібно це розуміти. Всі розуміють виняткову важливість Харкова, саме тому противник просто гатить по місту, створюючи "зону смерті" в цьому напрямку. І це велика проблема, противник буде продовжувати діяти в такій же манері. Тому мова йде не про лінії оборони, а про укріплені пункти", - зазначив експерт.

Він також зазначив, що не можна недооцінювати сили противника. "Розуміючи, з ким ми маємо справу, ми слідуємо так званим принципам маневреної оборони. Тобто оборона проти противника, який перевершує тебе в рази – чисельністю і кількістю озброєння і бойової техніки. Я завжди повторюю фразу, вона не моя, але мені дуже подобається: "Росія не настільки сильна, як здається; але не настільки слабка, як нам би цього хотілося". Потрібно це розуміти. Вона має серйозний потенціал, нехай він не вищої якості, не XXI століття, але цей потенціал є", - заявив Грабський.

Військовий експерт також нагадав, що у Росії досить великий мобілізаційний фонд. "Можна багато і часто "пирхати" з приводу того, що якість цього мобілізованого ресурсу недостатня, але тут не про якість, а про кількість. Їх просто багато. Одна справа, воювати проти 10 ворогів, і інша справа, коли їх 100. І на кожного цього ворога має бути якийсь засіб ураження", - заявив експерт.

Грабський також зазначив, що Росія – це типова колоніальна імперія. "Вони ніколи не шкодували своїх солдатів. Росія - це типова колоніальна імперія, де є дві метрополії, Москва і Санкт-Петербург, а все інше – це колонії. Метрополії ніколи не дбали, як живуть ці колонії до тих пір, поки ті дають якісь ресурси - людські, матеріальні, фінансові. Їм все одно, що там відбувається", - заявив експерт.

Джерело: УНІАН
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед терактом у Крокусі проходила спецоперація! Затримали групу бійців. Помітили дивну зброю - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:15

У Росії 22 березня стався теракт у «Крокус Сіті Холі». Загинуло багато людей, також є постраждалі. Незадовго до теракту біля «Крокусу» затримали групу спортсменів. Але чому? Що там відбувалося? Як Кремль заплутався у своїх словах коментуючи теракт? Куд...

Полковник "вирішує питання": Начальника ТЦК Рівного викрили в любовних пестощах з підлеглими під іконою у робочому кабінеті (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 3:25

Начальник Рівненського ТЦК підполковник Олександр Ярмошевич потрапив до сексуального скандалу. У мережі з'явилося відео, як він на робочому місці цілується з кількома колегами. Пресслужба Рівненського територіального центру комплектування та соціальної...