Окупанти готують проєкт "Запорізька цілина", - мер Мелітополя

На тимчасово окупованій території Запорізької області окупанти реалізують проект під назвою "Запорізька цілина". Їхній задум полягає в тому, щоб змусити українців отримати російські паспорти або витіснити незгодних з цього регіону вглиб РФ. Тобто, фактично там відбувається геноцид українців. Про це розповідає у своєму Telegram-каналі Мелітопольскький міський голова Іван Федоров, передають Патріоти України.

Він каже, що окупаційна влада готує масове заселення ТОТ "своїми" людьми. Проект окупантів дістав назву в дусі радянської епохи – "Запорізька цілина". Зокрема, "цілинники" мають намір змусити українське населення, що залишається в Мелітополі, отримати російські паспорти. Незгодним погрожують усілякими репресіями.

Так, окупаційна влада до людей з українським паспортом застосовує такі погрози:

  • жителів зможуть затримувати та відвозити в комендатуру для "з’ясування обставин";
  • люди без аусвайса віддаватимуть на податки третину заробленого (податок для іноземців на 30% відсотків більше);
  • ймовірні публічні показові депортації "іноземців" з рідних домівок;
  • з 1 липня процедура отримання російських документів ускладниться – для отримання громадянства необхідно здавати екзамени тощо;
  • доступ до медицини та соцпослуг обмежать.

Водночас окупаційна влада вже приймає заявки від жителів Росії, Білорусі та Казахстану, які воліли би проживати в цій місцевості. Тобто незгодних витіснятимуть за межі Запорізької області вглиб Росії і таким чином змінюватимуть етнічний склад регіону на кшталт того, як це було зроблено на Далекому Сході.

У такий спосіб окупаційна влада хоче вирішити відразу дві проблеми:

  • виселити незгодних і звільнити місце для "своїх";
  • втамувати кадровий голод - заселити у відібране житло лікарів, освітян, інженерів та з російської глибинки.

Мелітопольці вже спостерігають збільшення населення у регіоні

Зараз там людей більше, ніж було до повномасштабного вторгнення й окупації. Але є один нюанс. Річ у тім, що до повномасштабної війни населення Мелітополя становило 150 тисяч осіб. Близько половини жителів міста з початком окупації виїхали на підконтрольну територію України. А на їхнє місце окупанти вже завезли близько 100 тисяч "гастролерів".

"За майже два роки рашисти завезли до Мелітополя близько ста тисяч гастролерів, військових, гастарбайтерів та інших чужинців з рфії. Мелітопольці не визнають окупантів і чекають на повернення України", - каже Іван Федоров.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...