Окупанти якраз кудись транспортували: Український дрон уперше вразив систему "Ураган" на території РФ (відео)

Українські військові вперше в історії уразили FPV-дроном реактивну систему залпового вогню БМ-27 «Ураган». Відповідне відео було опубліковане на сторінці волонтера Сергія Стерненка у Telegram, повідомляють Патріоти України.

Ураження реактивної установки відбулось під час її транспортування на території Бєлгородської області РФ. Декілька установок росіяни помістили на напівпричепи та транспортували у невідоме місце через населений пункт Вознесенівка.

Бійцям підрозділу «Химера» вдалося виявити їх та уразити одну з двох установок. Оскільки ураження відбувалось одним FPV-дроном, наразі рівень пошкодження установки невідомий. «Ураган» підбили на вулиці Побєди у населеному пункті Вознесенівка Бєлгородської області РФ, що за 7,5 км від кордону з Україною. Координати місця ураження 50.416995, 37.014822.

Реактивна система залпового вогню «Ураган» вироблялась у період з 1975 по 1991 рік та на сьогодні є відносно розповсюдженою установкою. За інформацією західних ЗМІ, Росія має у своєму складі близько 750 РСЗВ цього типу серед яких 200 пускових установок перебувають у складі Збройних сил РФ та ще 550 – на зберіганні.

Наразі прикордоння РФ є дуже неспокійним, оскільки Російський добровольчий корпус здійснює полювання на техніку окупантів, яка має відправлятись на війну в Україну.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Соревнование посредников на возможных переговорах между Украиной и Россией идет полным ходом. В чем их интерес и каковы шансы? - Злий Одесит

вівторок, 17 вересень 2024, 0:30

Соревнование посредников на возможных переговорах между Украиной и Россией идет полным ходом. В чем их интерес и каковы шансы? В последнее время тема «мирных переговоров» между Украиной и Россией приобрела второе дыхание, которое в медийном пространств...

На Покровському операційному напрямку противник зумів трохи розширити вклинення в районі Новогродівки, однак за Лисівку та Сухий Яр, зачепитися йому поки не вдається - Костянтин Машовець

понеділок, 16 вересень 2024, 23:19

1. На Куп'янському напрямку, очевидно, противник силами 1-ї "гвардейской" танкової армії (ТА), а саме - її 2-ї "таманской" мотострілецької дивізії (мсд), при дієвій участі 4-ї "кантемировской" танкової дивізії (тд), активно рветься до річки Оскіл по на...