Окупанти обдурили самі себе? Військовий експерт вказав на цікавий момент з ракетними атаками РФ

Росія за місяць випустила по території України 566 ракет та дронів. Військовий експерт Михайло Самусь пояснив активність окупантів та розповів, чому РФ вдалася до такого терору саме зараз, передають Патріоти України.

В ефірі 1+1 він заявив, що насправді така кількість ракет - не дуже велика за місяць, якщо оцінювати промислові спроможності Росії. Самусь каже, що над ударами по Україні працюють дві країни - Росія та Іран, вони використовують "Шахеди" та ракети.

"При цьому ракет, якщо взяти чесно, небагато: 10-15-20 штук за раз. Тобто так вони довго можуть нас тероризувати. Насправді ці дії мають кілька цілей", - каже експерт.

У цьому контексті він згадав статтю Washington Post, в якій йшлося про те, що наприкінці травня українська ППО залишиться без ракет: "Можливо, росіяни в це повірили? Бо ця публікація була з посиланням на витоки в американській розвідці. І росіяни зробили все, щоб перевірити: "А може, закінчаться?".

Та, продовжив Самусь, у матеріалі йшлося про радянські системи ППО, а у нас зараз працюють західні, й тому після останніх новин про нові пакети допомоги, там багато систем протиповітряної оборони.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...