Окупанти перегруповують сили: Розвідка Естонії оцінила можливості армії РФ

Розвідувальний центр Естонських Збройних Сил прогнозує, що Росія в найближчі кілька тижнів посилить наступальні дії проти України попри значні втрати, про що свідчить перегрупування загарбників. Про це заявив очільник відомства Антс Ківісельг на брифінгу, передають Патріоти України з посиланням на ERR.

Ківісельг відзначив, що попри відсутність значних змін на лінії фронту інтенсивність бойових дій Росії проти України за тиждень зросла на чверть. Головним напрямом російського наступу є Авдіївка: вони перейшли від прямих атак до ведення вогневих ударів з великої відстані, що суттєво ускладнює перегрупування українських військ та створення оборонних позицій, пояснив він.

«Росія також тисне на лініях під Бахмутом та Мар'їнкою. Вони досягли невеликого прогресу на північній стороні Бахмута та південній стороні Мар'їнки», – додав Ківісельг.

Він вказав, що Росія розпочала перегрупування збройних сил. Це може означати ще більш інтенсивні наступальні дії в Україні у найближчі тижні. При цьому втрати РФ за тиждень становлять близько 10 тисяч пораненими або вбитими.

Водночас представник естонської розвідки наголосив, що Україні вдається тримати оборону та утримувати плацдарм на лівому березі Дніпра. «Це своєю чергою змусило Росію розгорнути додаткові війська на цьому напрямку. У процесі цього брак узгодженості та згуртованості російських сил призвів до низки втрат на нових ділянках бойових дій», – пояснив Ківісельг.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...