ОП підготував текст звернення до Конституційного суду про легітимність Зеленського, - ЗМІ

Цієї весни спливає термін каденції Володимира Зеленського, тож Офіс президента підготував текст звернення до Конституційного суду щодо легітимності його перебування на посаді президента України, повідомляє ZN.UA з посиланням на джерела, передають Патріоти України.

Видання нагадало, що згідно з Конституцією України 31 березня 2024 року мали відбутися чергові вибори президента України. Адже 20 травня 2024 року спливає визначений Конституцією України п’ятирічний термін із моменту інавгурації Володимира Зеленського.

ОП активно працює над вирішенням питання про те, як діяти в ситуації, яка складеться після 20 травня, стверджують журналісти. «Один із варіантів, який розглядається офісом президента, — це звернення до Конституційного Суду з поданням щодо офіційного тлумачення положень Конституції, якими регламентовано проведення чергових президентських виборів і п’ятирічний термін повноважень президента», — ідеться в матеріалі.

Видання з посиланням на власні джерела в ОП стверджує, що таке подання до Конституційного суду вже підготували і хочуть поставити кілька запитань. Перше, за їхніми даними, звучить так: чи дозволяє Конституція проведення президентських виборів в умовах воєнного стану. Друге питання для ОП важливіше і стосується легітимності повноважень президента після закінчення п’ятирічного терміну перебування на посаді президента, тобто після 20 травня, додали журналісти.

Однак, за даними видання, Офіс президента ще не визначився, що робити зі зверненням, адже бояться не отримати потрібного рішення. «Багато хто в команді президента вважає запізнілим зазначене звернення до КСУ. Але основним стримувальним фактором є те, що в ОП немає впевненості в тому, що вони отримають від КСУ швидке, а головне потрібне їм рішення», — стверджують джерела журналістів.

Станом на 27 лютого остаточного рішення щодо доцільності такого конституційного подання не ухвалено, зазначає видання.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...