Операція "Утилізація": Кремль почав діставати "гарматне м'ясо" з найнеочікуваніших резервів, - журналіст

"Поки чекаємо новини з Херсонського напрямку, звернімо увагу на одну важливу тенденцію. Схоже, в РФ почались настільки великі проблеми з набором «гарматного м’яса», що там не тільки почали «приховану мобілізацію» в так званих «столичних регіонах» - Московській та Ленінградській областях", - пише журналіст Іван Киричевський на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Кремль почав «вигрібати» для війни проти України навіть «елітні» війська армії РФ, функціонал та назви яких самі по собі звучать екзотично. На початку серпня 2022 року стало відомо, що РФ залучила як рядових піхотинців для війни проти України особовий склад так званих «71-ої та 99-ої тактичних груп» 14-го армійського корпусу берегових військ Північного флоту ВМФ РФ, які до цього несли службу по прикриттю «Північного морського шляху» на Арктиці.

Специфіка в тому, що згадані «тактичні групи» - це зведені підрозділи, що комплектуються на ротаційній основі та озброєні комплексами ППО «Панцырь» та протикорабельними комплексами «Бастион».

Дещо згодом ГУР МОУ повідомило про те, що Кремль почав набирати «добровольців» із складу Ракетних військ стратегічного призначення (РВСН). Набрали поки лише 1% від необхідного, але сам факт показовий.

Російські РВСН налічують аж 50 тисяч осіб. Там служать не тільки люди, що безпосередньо забезпечують процес натискання «червоної кнопки», в структурі РВСН також є «підрозділи протидиверсійної боротьби», які в теорії мають захищати міжконтинентальні балістичні ракети від міфічних «диверсантів НАТО».

От схоже, саме із «протидиверсійних підрозділів» і набирають «добровольців» на війну проти України. І як «вишенька на торт» - на днях те ж ГУР МОУ повідомило, що Кремль намагається «витягнути» із Казахстану майже тисячу своїх військовослужбовців, задіяних для охорони важливих для РФ об’єктів, як то космодром «Байконур», наприклад.

Описаний вище контингент цілком підпадає під визначення «військовослужбовці, що пройшли психологічний відбір, здатні нести службу в специфічних умовах та уміють користуватись складною технікою».

І схоже, що в режиму Путіна на цей контингент був дещо складніший задум, аніж просто «утилізувати» як рядових піхотинців у боях проти ЗСУ.

Як я припускаю, Кремль планував використати цих «елітних» військових для «дисциплінування» набраного «гарматного м’яса», нехай і методом «дідівщини».

Але схоже, що натомість ворогу доведеться використовувати своїх «елітаріїв» у ролі «маршового поповнення». Аби їхніми тілами стримувати наступальні дії ЗСУ, зокрема на Півдні. Далі розвиток подій прямо залежатиме від того, який темп своїх дій зможуть набрати Збройні Сили України. Бог з нами".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти хотіли вкрасти українську міну, але щось пішло не так (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:44

Українські захисники з тактичної групи «Адам» влаштували пастку для надмірно цікавих російських загарбників. Відповідним відео поділився у себе у Telegram-каналі журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України. Скориставшись непереборною тягою окупа...

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...