Оперативна пауза на фронті зараз повʼязана з очікуванням росіян контрнаступу ЗСУ, - Валерій Прозапас

Капітан ЗСУ Валерій Прозапас переконаний, що оперативна пауза по всій лінії фронту повʼязана з очікуванням контрнаступу Сил оборони. Таку думку він висловив в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України.

"Зараз оперативне затишшя на фронті повʼязане з тим, що росіяни очікують наший контрнаступ. По-друге, росіяни зараз опинились в оперативному тупику. Адже вони сподівались на наступальні дії по всій лінії фронту на Донеччині. В них нічого не вийшло. Дійсно, вони тиснули та протягом усієї зими намагались вийти на оперативний простір. Однак Сили оборони змогли зруйнувати такі плани противника", - пояснив Прозапас.

Капітан ЗСУ зауважив, що росіяни ніяк не змусять Україну сісти за стіл переговорів. "Основна ставка росіян була на те, що вони затягнуть час і ракетними ударами по цивільній інфраструктурі змусять нас сісти за стіл перемовин. Ця стратегія не спрацювала. Вони чудово усвідомлюють та бачать, що це їм нічого не дає. Оскільки Україна суттєво наростила свої спроможності у ППО. Натомість росіяни не змогли наростити свої спроможності у виробництві ракет", - додав він.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки - Deep State

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:19

Російські окупаційні війська, що рухаються від Авдіївки, захопили села Соловйове та Семенівка в Донецькій області. Про це повідомив аналітичний проєкт Deep State, передають Патріоти України. "Кадри сьогоднішніх відео, та і наші друзі, свідчать про те, ...

У Путіна з’явився новий ресурс для мобілізації: Роман Цимбалюк розповів, звідки в РФ візьмуть "гарматне м'ясо"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:51

Найближчим часом чисельність російської армії може збільшитися за рахунок жителів Оренбурзької області, яким треба заробити грошей на відновлення своїх будинків. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомив журналіст Роман Цимбалюк, передають Патріоти Україн...