Особлива ціль: Експерт розповів, як Путін може використовувати "вагнерівців" у Білорусі

Найманці ПВК "Вагнер" Євгенія Пригожина, які зараз знаходяться в Білорусі, поки не представляють ніякої загрози для довколишніх сусідів, в тому числі - для України. Однак їх можуть використовувати для провокації проти країн Балтії або Польщі, про що в ефірі 24 каналу заявив військовий експерт Роман Світан,, передають Патріоти України.

"Швидше за все їх туди перекинули для створення деяких провокацій. Вони можуть бути зібрані на кордонах з Польщею і країнами Балтії, щоб отримати відповідь, а це точно буде, тому що будь-який рух такої кількості військ у бік кордону викличе зворотні дії або превентивний удар по цих військах, а це вже може використовувати Путін, щоб підняти бойовий дух російського суспільства на боротьбу зі страшним НАТО, зі страшним заходом, який напав на нешкідливих ПВК "Вагнер", - сказав він.

За словами експерта, надалі кількість набраних найманців буде визначатися "розміром грошового мішка, на якому сидить Євген Пригожин".

"Їх поки до 5 тисяч осіб, нехай вони в два рази збільшаться, нікому вони з військової точки зору в цьому районі не становлять загрози – ні країнам Балтії, ні Польщі, ні Україні. Всі готові зустрічати 100-150-тисячну армію, а не якихось кілька "пригожинців". Кількість не дозволяє виконати якісь бойові завдання", - додав Світан.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Початок переговорів з ЄС: Починайте виконувати!

п’ятниця, 28 червень 2024, 1:07

Початок переговорів про вступ до ЄС – це не подарунок для влади і не приз глядацьких симпатій. Це – визнання героїчної боротьби української Армії за підтримки Народу. Але це також – певне, остання сходинка, на яку пускають авансом. Далі – дуже складна ...

Генерала Содоля навмисно злили! Безугла здала військову таємницю. Атакують Сирського / Снєгирьов

п’ятниця, 28 червень 2024, 0:35

Президент Володимир Зеленський ухвалив рішення замінити командувача Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Юрія Содоля на бригадного генерала Андрія Гнатова. Напередодні начальник штабу бригади Нацгвардії "Азов" Богдан Кротевич звернувс...