Особливо відзначилися "слуги": Кожен третій нардеп розжився новим авто і житлом під час війни (інфографіка)

Після початку повномасштабної війни з Росією у кожного третього народного депутата України з'явилися нові автомобілі або об'єкти нерухомості. Найбільше активів було зафіксовано у депутатів від "Слуги народу" та групи "Довіра", зазначають Патріоти України.

При цьому нардепи вказують майно в деклараціях як "орендоване" або ж "в іншому праві користування". Лише за 2022 рік 109 депутатів Верховної Ради придбали хоча б один новий автомобіль. За перший рік "великої" війни депутати задекларували 134 нових транспортних засобів, крім 304, які вони мали.

Також у 2022 році у нардепів з'явилися 260 об'єктів нерухомості, тоді як до початку повномасштабної війни налічувалося близько тисячі будинків, квартир та земельних ділянок. Водночас депутати часто вказували у деклараціях, що житло або орендоване, або "перебуває в іншому праві користування".

Аналітики зазначають, що такий спосіб отримання майна став набагато популярнішим, ніж був до відкритого вторгнення Росії: багато українців не ризикують вкладати гроші в "цеглу". Щодо автомобілів, то, ймовірно, народні обранці не бажають демонструвати суспільству факт покупки авто під час війни.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...