Особливості переданих ЗСУ "польських" Мі-24

На минулих вихідних у ЗМІ з’явилася інформація про таємну передачу ЗСУ радянських вертольотів Польщею. Обсяг партії становив 10 одиниць Мі-24. За словами експертів, особливості машин прямо залежать від програми, в рамках якої вони були модернізовані.

Дані The Military Balance свідчать про те, що на початок року польська армія мала в своєму розпорядженні 28 вертольотів Мі-24 в модифікаціях Д і В. На 2016 рік основними недоліками польських машин вважалися 30-річний термін служби і неможливість застосування керованих протитанкових ракет. У 2017 році Польща розмістила в рамках програми Perkoz замовлення на поставку 96 одиниць Apache.

У 2019 році група PGZ представила проєкт модернізації радянських вертольотів як проміжне рішення на час закупівлі західних машин. Він передбачав установку на машини ПУ для запуску протитанкових ракет Spike і збільшення ресурсу польотів на 5 000 годин.

Влітку минулого року з’ясувалося, що офіційна Варшава не може визначитися з доцільністю модернізації вертольотів. Програма зі збільшення ресурсу польотів затягнулася на рік. Через це їхню модернізацію нібито було відкладено на три роки.

Таким чином, з урахуванням вищевикладеного ЗСУ можуть отримати від Польщі радянські Мі-24, які не були модернізовані, вертольоти зі збільшеним ресурсом польотів або машини з оптико-електричними станціями, що дозволяють запускати протитанкові ракети.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького