Особливий "момент": У Білого дому зникла риторика про ескалацію, коли над Києвом збили шість "Кинджалів", - експерт

Експерт Defence Express Іван Киричевський в інтерв'ю Radio NV розповів про те, що Білий дім перестав непокоїтись через ескалацію війни Росії проти України, коли українська протиповітряна оборона збила над Києвом шість російських ракет "Кинджал", передають Патріоти України.

«Після того як на практиці було збито цих шість Кинджалів над Києвом, риторика про ескалацію чи якісь червоні лінії в Білого дому зникла», — сказав Киричевський в ефірі Radio NV.

Експерт пов’язує це зі згодою США на надання Україні винищувачів F-16, оскільки в Росії не залишилося wunderwaffe (поширений у нацистській пропаганді термін, яким позначали низку новітніх революційних зразків озброєнь, багато з яких так і лишились на рівні прототипів).

"Цей момент варто зафіксувати, буквально ще до травня ще було щось, навіть у Білого дому, мовляв, ми не хочемо ескалації, а тут такий різкий поворот, та ми завжди виступали за передачу літаків, просто ресурсів не вистачало. Ми ж обома руками за і, можливо, навіть подумаємо, може свої F-16 США можуть дати. Така подвійна історія, коли ми говоримо про літаки і як це може бути сприйнято, як рівень ескалації, наприклад", – сказав він.

У ніч на 16 травня Сили протиповітрної оборони збили відразу шість ракет Кинджал, випущених з шести літаків МіГ-31К. Президент України Володимир Зеленський 16 травня заявив, що Нідерланди, Франція і Велика Британія підтримали коаліцію винищувачів для України.

19 травня CNN повідомив, що президент США Джо Байден сказав союзникам по G7, що підтримує спільні тренування українських військових на літаках F-16. А вже 20 травня радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван повідомив, що найближчими місяцями союзники працюватимуть над тим, щоб визначити, коли, хто і скільки літаків поставить Україні.

6 травня командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук підтвердив, що Україна вперше збила російську аеробалістичну ракету Кинджал в районі Києва в ніч на 4 травня.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...