Останнє головне досягнення Кремля: Росія втрачає 90% свого ключового європейського ринку нафти перед запровадженням санкцій

За два тижні до набрання чинності санкцій Євросоюзу Росія вже втратила понад 90% свого ринку в північних країнах блоку, який раніше був опорою постачання з балтійських та арктичних терміналів. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України.

Росія відправляла загалом 95 тис. барелів на день до Роттердама — єдиного європейського напрямку морських перевезень, що залишився за межами Середземноморського-Чорноморського басейну — за чотири тижні до 18 листопада. Це менше ніж понад 1,2 млн барелів на день, що відправляються до портів регіону щодня від початку лютого 2022-го.

Такі держави як Литва, Франція та Німеччина припинили такий імпорт кілька місяців тому, а Польща наслідувала їхній приклад у вересні. Три чверті нафти, що завантажується в балтійські порти Росії, нині прямує до Азії, а індійські нафтопереробники скуповують барелі, щоб скористатися пільговим періодом, який пропонують США та Британія. Це звільнить від санкцій вантажі, які будуть завантажені до набрання забороною чинності 5 грудня, якщо їх доставлять до 19 січня.

Очікується, що країни G7 оголосять про рівень граничних цін на постачання російської нафти вже в середу. Вантажі, куплені за цінами, вищими за цей рівень, втратять доступ до європейських і британських судів, страхових та інших послуг.

Bloomberg пише, що загальний обсяг постачання з Росії впав до дев'ятитижневого мінімуму в 2,67 млн барелів на день за сім днів до 18 листопада 2022-го. Зниження сприяло тому, що тижневі доходи Кремля від торгівлі нафтою впали до найнижчого рівня від початку січня.

Наразі три країни стали найбільшими покупцями російської нафти — Китай, Індія та Туреччина.

Водночас, як повідомлялося раніше, Велика Британія продовжує імпортувати російську нафту, використовуючи різні схеми та лазівки. Восени у США заявили, що країни G7 встановлять ліміт цін на російську нафту до 5 грудня.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...