Остерігайтеся фальсифікату: Як правильно вибирати вершкове масло

Правила, які допоможуть вам вибрати масло, а не його рослинний замінник.
Вершкове масло / Фото з вільних джерелВершкове масло – корисний продукт, у якому є джерело поживних речовин, калорій, жирів, а також та вітамінів А, К, Е. Масло покращує всмоктування жиророзчинних вітамінів А, Е, D, а ненасичені жирні кислоти, які є в маслі, добре впливають на стан судин, інформують Патріоти України.
Але цей продукт містить потрібні насичені жири, надмірне вживання яких шкодить організму. Тому важливо дотримуватися міри і не переїдати.


Лікар-терапевт Олександра Фоміна розповіла, як правильно обрати вершкове масло і на що варто звернути увагу.

1. Як завжди головне – це мінімум добавок! І часто працює принцип ціна-якість. Тому читайте склад, він має бути мінімальним. Це свідчить, що продукт є якісним.

2. Масло. На обгортці має бути написано слово "масло", не "масляний продукт", не "вершковий продукт на основі ..."

Найкраще обирати продукт із 82% молочного жиру.

3. Термін придатності: 15 - 35 діб. Якісне масло може зберігатися від 15 до 35 діб. Якщо ж масло зацвіло після цього періоду, то це означає, що у складі є натуральні складними.

Якщо з додаванням рослинних олій, замінників молочних продуктів або консервантів – лежить 2 місяці без проблем.

Вдома ви теж можете перевірити якість масла. Розгорніть продукт і оцініть як воно виглядає, пахне, тощо.

4. Масло повинно бути однорідного кольору і консистенції.

5. Продукт приємно пахне і не має жодного специфічного аромату.

6. При кімнатній температурі відрізається масло легко. На відміну від шоколаду не повинно кришитися.

Смажити на вершковому маслі не можна. Точка кипіння масла – 160 градусів.

7. Кладемо на сковорідку, масло починає плавитися і пускати бульбашки.

В.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун радить їсти не більше, ніж 40 грамів на добу (для масла жирністю не вище 82%) та за відсутності інших насичених жирів у раціоні.


Пам’ятайте! Найчастіше трапляється фальсифікат саме масла високої жирності! Тому перевірте своє масло за допомогою простого тесту: розчиніть ложку масла в гарячій воді. Якщо це справжнє вершкове масло, воно розчиниться у воді, вода побіліє. Якщо в ньому є домішки рослинних жирів – вода лишиться прозорою, а зверху утвориться жирова плівка.



Джерело: 24 канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ще раз про «наболіле». Огляд ситуації на Добропільському напрямку - Костянтин Машовець

понеділок, 6 жовтень 2025, 17:00

Так, станом на ранок 5-го жовтня війська (сили) 51-ї загальновійськової армії (ЗВА) противника продовжували активні наступальні дії на Добропільському напрямку, на захід від річки Казенний Торець, хоча й зіткнулися з активним протидією з боку ЗСУ на ни...

"Починаю бачити": Віктор Павлік розкрив, як відреагував на звання "політичного бісексуала" від колишнього друга Юрка Юрченка

понеділок, 6 жовтень 2025, 16:20

Народний артист України Віктор Павлік прокоментував гучний конфлікт зі співаком, фронтменом гурту "Юркеш" Юрком Юрченком, який розгорівся через його вподобайку під постом пам'яті проросійського екснардепа Яна Табачника. Юрченко, нині військовослужбовец...