Остерігайтеся фальсифікату: Як правильно вибирати вершкове масло

Правила, які допоможуть вам вибрати масло, а не його рослинний замінник.
Вершкове масло / Фото з вільних джерелВершкове масло – корисний продукт, у якому є джерело поживних речовин, калорій, жирів, а також та вітамінів А, К, Е. Масло покращує всмоктування жиророзчинних вітамінів А, Е, D, а ненасичені жирні кислоти, які є в маслі, добре впливають на стан судин, інформують Патріоти України.
Але цей продукт містить потрібні насичені жири, надмірне вживання яких шкодить організму. Тому важливо дотримуватися міри і не переїдати.


Лікар-терапевт Олександра Фоміна розповіла, як правильно обрати вершкове масло і на що варто звернути увагу.

1. Як завжди головне – це мінімум добавок! І часто працює принцип ціна-якість. Тому читайте склад, він має бути мінімальним. Це свідчить, що продукт є якісним.

2. Масло. На обгортці має бути написано слово "масло", не "масляний продукт", не "вершковий продукт на основі ..."

Найкраще обирати продукт із 82% молочного жиру.

3. Термін придатності: 15 - 35 діб. Якісне масло може зберігатися від 15 до 35 діб. Якщо ж масло зацвіло після цього періоду, то це означає, що у складі є натуральні складними.

Якщо з додаванням рослинних олій, замінників молочних продуктів або консервантів – лежить 2 місяці без проблем.

Вдома ви теж можете перевірити якість масла. Розгорніть продукт і оцініть як воно виглядає, пахне, тощо.

4. Масло повинно бути однорідного кольору і консистенції.

5. Продукт приємно пахне і не має жодного специфічного аромату.

6. При кімнатній температурі відрізається масло легко. На відміну від шоколаду не повинно кришитися.

Смажити на вершковому маслі не можна. Точка кипіння масла – 160 градусів.

7. Кладемо на сковорідку, масло починає плавитися і пускати бульбашки.

В.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун радить їсти не більше, ніж 40 грамів на добу (для масла жирністю не вище 82%) та за відсутності інших насичених жирів у раціоні.


Пам’ятайте! Найчастіше трапляється фальсифікат саме масла високої жирності! Тому перевірте своє масло за допомогою простого тесту: розчиніть ложку масла в гарячій воді. Якщо це справжнє вершкове масло, воно розчиниться у воді, вода побіліє. Якщо в ньому є домішки рослинних жирів – вода лишиться прозорою, а зверху утвориться жирова плівка.



Джерело: 24 канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 27 червня: Що українці спрадавна робили цього дня, аби створити незримий захист для дому та сім'ї

п’ятниця, 27 червень 2025, 7:05

27 червня (за юліанським календарем 10 липня) вшановують преподобного Самсона, гостинного - святого, який, за переказами, міг лікувати хвороби одним своїм дотиком, а своє життя присвятив допомозі людям. У народі день прозвали Самсон Сіногной, зазначают...

П​ро "уроки" для України війни між Ізраїлем та Іраном, - Костянтин Машовець

четвер, 26 червень 2025, 23:40

"Урок" другий. який стосується процесу "військового будівництва" (оборонної політики) держави... В першому "уроці" ми вже з'ясували, що у сучасній війні, застосування будь-яких її засобів, які пов'язані із протиборством у повітряному просторі, варто ві...