Отруйна хмара може поширитися на 500 кілометрів: Еколог розповіла про наслідки ймовірного теракту на "Кримському титані"

На тлі загрози теракту, який можуть влаштувати росіяни на підприємстві “Кримський титан” у тимчасово окупованому Армянську, голова всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко попередила про загрозу через поширення хмари отруйних речовин на велику відстань. Про це вона повідомила у ефірі телеканалу “Київ”, передають Патріоти України.

За словами Тетяни Тимочко, у разі техногенної катастрофи на цьому підприємстві головну небезпеку становить аміак, якого тут є щонайменше 200 тонн, оскільки цю речовину використовують під час виробничих процесів на холодильному обладнанні.

“Коли ми говоримо про ймовірний вибух, то шляхом моделювання, яке було здійснено ще в 2019 році, наші науковці встановили, що хмара може розповсюджуватися на відстань від 120 до 480 і навіть 500 кілометрів”, - попередила Тетяна Тимочко.

Таким чином, у разі поширення отруйної хмари вглиб континентальної України, вона становитиме загрозу не тільки для Херсонської, але й Запорізької та Дніпропетровської областей.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...