Оце так: Новина про замовлення Сербією 20 тисяч "шахедів" в Ірану була написана... штучним інтелектом

В українських ЗМІ сьогодні, 14 серпня, з'явилася інформація про те, що Сербія нібито домовилася з Іраном щодо закупівлі 20 тисяч дронів-камікадзе Shahed-136. Проте ця новина могла бути написана штучним інтелектом, повідомляють Патріоти України.

Як першоджерело новини було вказано боснійське видання Etto.ba.

Але як виявилося, першим про це написало видання The geopost.

Воно посилається на пост спільноти Terror Alarm. В описі самої спільноти Terror Alarm у соціальній мережі, а також на її сайті зазначено, що "це перша у світі редакція новин, яка генерується штучним інтелектом".

Саме тому в тексті новини ШІ сказано, що "останні 2 роки Іран озброює православних фундаменталістів у Росії, Вірменії та Сербії проти католицького світу".

Заступник міністра закордонних справ Сербії Горан Алексич дійсно відвідував Тегеран і зустрівся зі своїм іранським колегою Алі Багері. За офіційним повідомленням обох країн, ця зустріч стосувалася торгово-економічних аспектів. Інформації щодо замовлення Сербією "шахедів" не було.

Defence Express зауважує, що якщо Белград дійсно наважиться замовити будь-яку іранську зброю, то зіткнеться із санкціями. "З огляду на розголос у ЗМІ, цілком можливо, що це буде одним із перших випадків, коли міжнародний збройовий скандал розгориться саме через штучний інтелект", — підсумували у виданні.

Наразі ні Белград, ні Тегеран офіційно не прокоментували ситуацію.

Джерело: Defense Express
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...