Оце так: Швейцарські банки продовжують приймати від росіян перекази в рублях, - джерело

Попри на посилення Швейцарією правил банківського обслуговування громадян РФ, частина банків країни продовжує приймати з Росії великі перекази в рублях. Про це повідомляє Forbes із посиланням на свої джерела, передають Патріоти України.

За словами одного з джерел, переказ рублів стає можливим, якщо сума перевищує $10 млн. Для цього клієнт телефонує своєму менеджеру, який узгоджує таку операцію всередині банку з фахівцями, які стежать за відповідністю її вимогам законодавства. Потім відбувається обмін рублів на валюту, яка має бути розміщена в цьому ж банку. За таку операцію стягується комісія в розмірі 0,2-0,4% від усієї суми.

Джерела, з якими вдалося поговорити Forbes, не називають конкретні банки, що здійснюють такі перекази, проте один із них зізнався, що знає серед них принаймні два, які входять до десятки найбільших у Швейцарії.

Зокрема, у березні швейцарські банки почали закривати рахунки клієнтів з російським громадянством, зокрема тих, які мають друге громадянство іншої країни. Це пояснювалося тим, що фінансові організації не хочуть витрачати час і кошти на складні додаткові перевірки легітимності операцій, які здійснюють такі люди.

У 2023 році клієнти швейцарських банків із російським громадянством зіткнулися з блокуванням своїх рахунків. Причиною для цього могло стати ведення бізнесу у РФ і сплата там податків. Водночас раніше стало відомо, що за 2023 рік Швейцарія зняла обмеження із заблокованих раніше російських активів на суму 290 млн швейцарських франків (близько $318 млн), оскільки «не було виявлено підстав для подальшого блокування».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Заявление Путина о захвате Харькова: что он сказал на самом деле", - Ян Валетов

неділя, 19 травень 2024, 18:54

"Путин заявил, что у России нет планов брать Харьков. За три дня до вторжения он и его печальный конь утверждали, что планов нападения на Украину у России нет. Поэтому, если Путина говорит, что у него нет плана захвата Харькова, или Сум, или Чернигова,...

Не Сумська?: Відома тарологиня сказала, яку область невдовзі чекає новий наступ росіян

неділя, 19 травень 2024, 18:28

Відома вітчизняна тарологиня Людмила Хомутовська від початку повномасштабного вторгнення РФ в Ураїну щодня розкладає карти на ситуацію в країні. Тепер експертка з карт таро впевнена, що Київщина поки у безпеці, проте щодо Чернігівської області такої вп...