Падіння військових літаків у Росії: Льотчик-інструктор припустив, що сталося

Військовий літак впав на житловий будинок в Іркутську. Це другий випадок за місяць, коли російський винищувач зазначав катастрофи на території Росії. Причини авіакатастроф в Іркутську, а раніше – у Єйську можуть бути цілком різними. Про це розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ та льотчик-інструктор Роман Світан, передають Патріоти України.

Чи могли пілоти в Іркутську задихнутися в кабіні літака

Світан нагадав, що за припущеннями російських ЗМІ, пілоти могли загинути ще до падіння судна – мовляв, вони могли задихнутися під час польоту.

"Ця версія не витримує критики. Задихнутися в кабіні літака неможливо. Такого просто не може бути, це технічно неможливо", – наголосив льотчик-інструктор.

"Можлива диверсія на заводі"

Він додав, що аби говорити про справжні причини авіакатастрофи Су-30, потрібно дочекатися додаткової інформації. Водночас Світан нагадав, що винищувач вилетів з авіазаводу і виконував випробувальний політ.

"Можна припустити ймовірність диверсії, коли щось ввели і в кисневу систему, і в систему нагнітання повітря. Диверсію можна провести на самому заводі. Якщо там є люди, які симпатизують Україні, вони могли провести таку операцію", – сказав військовий експерт.

Найімовірніші причини авіакатастрофи в Єйську

Щодо російського Су-34, який ввечері 17 жовтня впав на багатоповерхівку у Єйську, то, на думку Світана, найімовірнішою причиною аварії могли стати технічні проблеми.

"У Єйську, швидше за все, справді була відмова системи управління літака Су-34, зокрема через відмову двигунів. Тут або відмова двигунів, або відмова системи управління. Або ж і те, і інше", – зазначив військовий експерт.

За ще однією з версій, причиною авіакатастрофи у Єйську могло стати те, що літак міг бути збитий системою російської ППО.

Чи могла Су-34 в Єйську вразити російська ППО

Однак, на думку льотчика-інструктора, такий варіант малоймовірний. "Су-34 зазнав катастрофи на зльоті. Навряд чи це російська ППО. Якщо брати за основу цю версію, то, ймовірно, могло бути зіткнення з великим птахом або літальним апаратом у повітрі", – припустив Світан.

Він додав, що попри все, найбільш ймовірно, що катастрофу спричинила техніка, яка вийшла з ладу.

Неграмотні дії пілотів у Єйську

Світан додав, що інцидент в Єйську показав неготовність російських пілотів до таких екстрених випадків.

"Помітна недостатня підготовка пілотів та їхня профнепридатність. Адже було порушено багато умов, які могли б запобігти цій катастрофі. Однак літак розбився, зокрема через неграмотні дії пілотів", – зазначив льотчик-інструктор.

Про що свідчить частота падіння російських літаків

За словами військового експерта, загалом повторення інциденту з падінням винищувачів свідчить про серйозні проблеми в Росії.

  • По-перше, льотному складу Повітряно-космічних сил Російської Федерації бракує професіоналізму.
  • По-друге, російська техніка не витримує бойових навантажень. Як зазначив Світан, у боях вона показує себе дуже погано, виходить з ладу і навіть після ремонту знову ламається.
Джерело: 24 канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Москва перетвориться на фронтове місто як той Білгород? Скабєєва налякала своїх гостей властивостями озброєнь, які США передають Україні (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 9:52

"Російські пропагандисти ознайомилися зі списком озброєння, яке українці отримають від США, і тепер у прямому ефірі відсувають "червоні лінії" та шукають на карті місце для порятунку своїх сідниць, ближче до Північної Кореї", - іронізує журналіст Юрій ...

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...