Палений цукор і несмачне повидло: Справжні солодощі в СРСР

Тоді кожна дитина мріяла про смачний, якісний шоколад і ароматні торти, але реальність була зовсім іншою.
справжні солодощі в СРСР

У сучасному світі не стоїть так гостро питання вибору і взагалі купівлі солодощів, цукерок та тортів, як у радянські часи, вважають Патріоти України. Адже тоді кожна дитина мріяла про смачний, якісний шоколад і ароматні торти, але реальність була зовсім іншою.

Сьогодні редакція FoodOboz ділиться з вами списком із 5 радянських ласощів, які в той час міг дозволити собі кожен.

ТОП-5 солодощів:

1. Згущене молоко

Згущене молоко

За радянських часів діти просто обожнювали ці дешеві ласощі, згущене молоко купували сирим і варили годинами. Їли просто ложкою, а також воно ставало основою для вафельних тортів, трубочок, а ще з нього робили креми для тортів.

Мабуть, це були найкращі ласощі дітей в СРСР.

2. Іриски

Радянські іриски

Цих цукерок було дуже багато і кожен міг собі дозволити їх купити, адже ціна їх була копійчаною, а смак не вирізнявся шиком. Якість у солодощів була низькою, вони буквально розсипалися в роті або ж, навпаки, "в'їдалися" в зуби.

Найбільш поширеними були "Кіс-Кіс" і "Тузик".

3. Фруктово-ягідні подушечки

Фруктово-ягідні подушечки

Ці цукерки були смачними, солодкими і мали дуже насичений запах. Всередині – сумнівне повидло, але на прилавках вони були навіть під час дефіциту, адже ціна дуже низька, від чого і зростав попит.

4. Льодяники на паличці

Льодяники на паличці

Це не цукерки, це просто суміш паленого цукру, який варили, заливали в формочку у вигляді півника або іншої тварини на простій дерев'яній паличці. Смак вони мали до гіркоти солодкий, але, незважаючи на це, мали стабільний попит через те, що вибір солодощів був дуже мізерним.

5. Ягідний кисіль у брикетах

Ягідний кисільДіти їли цей продукт замість цукерок, просто гризли його і вважали найсмачнішим. За складом він був безпечним, оскільки складався всього лише з крохмалю, сухого ягідного соку та цукру.


Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія не спромоглася скористатись "вікном можливостей" для прориву: Перший транш допомоги США з 61-мільярдного пакету вже вплинув на ситуацію на фронті, - Дикий

неділя, 28 квітень 2024, 2:35

Перші партії поставок з мільярдного траншу 61-мільярдного пакету допомоги США юридично дооформленої у вівторок, 23 квітня, згідно обіцянок американців, вже перетинають кордон України. Хоча допомога фвзично ще не надійшла, Україна змогла збільшити норми...

У окупантів знов вибухова нічка. - "Еб*ть нас еб*шат": Повідомляють про чергові удари ATACMS по військовим об'єктам в Джанкої, Брянськ атакують БПЛА (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 1:45

У ніч проти неділі, 28 квітня, у Джанкої та у Джанкойському районі окупованого Криму пролунав потужний вибух. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер, а також Мапа повітряних тривог. . "У Джанкої та Джанкойському районі чули потужний вибух", ...