Паніка в тилах окупантів та кошмари нових Чорнобаївок: В ISW проаналізували, як поява ракет Atacms впливає на хід російсько-української війни

Наявність ракет Atacms може значно вплинути на ситуацію на полі бою. Росії доведеться адаптуватися до принципів використання авіації для протистояння новій зброї. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що удари України по аеродромах на окупованих територіях (накшталт атаки по авіації в Бердянську та Луганську) змусять російське командування відвести частину літаків на аеродроми, розташовані далі від лінії фронту.

Російські військові блогери провели паралелі з постачанням Himars, завдяки яким вдалося знищити скупчення ворожої авіації в Чорнобаївці. Тоді росіянам довелося адаптуватися до нових умов – зараз їх чекає схожа ситуація.

«Російські військові демонстрували, що вони можуть адаптуватися до нових ударних можливостей України – але лише після того, як зазнають початкових і значних втрат від українських можливостей, до яких російське командування реально повинно було бути готовим», – йдеться у звіті.

У SWI також зазначають, що ймовірне розосередження російської авіації на аеродромах окупованої території України та передислокація авіаційних засобів далі від лінії фронту, ймовірно, порушить підтримку російською авіацією оборонних зусиль і локальних наступальних операцій.

Прибуття ракет великої дальності Atacms також становить значну загрозу для російських складів боєприпасів у тилових районах і, ймовірно, змусить російське командування вибирати між укріпленням існуючих складів або подальшим розосередженням складів по всій окупованій Україні.

Нагадаємо, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний показав, як українські воїни застосували американські ракети Atacms.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...