Пастка зачиняється? ЗСУ відбили позиції у Часовому Яру і просунулися через канал Сіверський Донець - Донбас, - ISW

ЗСУ атаками та контратаками на сході та півдні сковують ворожі резерви, котрі так необхідні наразі недоімперії для оборони Курська та Курчатова (місце перебування стратегічної АЕС)

Сили оборони мають деякі успіхи на Донеччині. Вони змогли відбити позиції в районі Часового Яру і демонструють просування. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), зазначають Патріоти України.

У звіті зазначається, що 7 серпня українські захисники відбили обмежені позиції поблизу Часового Яру, а геолокаційні кадри показують, що Сили оборони незначно просунулися через канал Сіверський Донець — Донбас і відновили деякі позиції у лісництві Ступки Голубовські 2 на південь від Часового Яру.

Бої тривали в східних частинах мікрорайонів Новий і Жовтневий у Часовому Яру, у лісництві Орлово (на північ від Жовтневого мікрорайону) та на схід від Часового Яру біля Іванівського.

Також повідомляється, що російські війська 7 серпня продовжили наземні атаки на Торецькому напрямку, але підтверджених наступів не зробили. Декілька військкорів РФ заявили про те, що ЗС РФ просунулися в Нью-Йорку (на південь від Торецька), майже захопили весь населений пункт і можуть оточити там українські війська, хоча ISW не спостерігає доказів просування росіян у Нью-Йорку.

Генштаб ЗСУ, зі свого боку, у ранковому зведенні від 8 серпня повідомив, що на Краматорському напрямку ЗС РФ атакували сім разів — всі свої зусилля росіяни зосередили поблизу Часового Яру. Там же завдали двох авіаударів некерованими авіаційними ракетами.

Також в ISW 7 серпня повідомили, що невідомі військові просунулися на 10 кілометрів вглиб Курської області. Аналітики пояснили, що вони пройшли щонайменше через дві російські оборонні лінії та один опорний пункт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Бавовна" була вдала: Стало відомо, що було знищено внаслідок вибухів біля аеродрому "Октябрьское" в Криму

четвер, 8 серпень 2024, 12:15

У результаті пожежі, яка спалахнула 6 серпня біля аеродрому "Октябрьское", що в окупованому Криму, згорів російський склад боєприпасів. Про це пише російський Telegram-канал ASTRA з посиланням на джерело в екстрених службах РФ, передають Патріоти Украї...

Наказав "не разгонять панику": Герасимов наприкінці липня перекинув з Курщини на Донбас останні боєздатні сили, ігноруючи доповіді, що українці готують удар

четвер, 8 серпень 2024, 9:48

В Кремлі зараз шукатимуть крайнього у Курській катастрофі. Генерали почнуть спихувати відповідальність одне на одного. Адже правитель Росії поза підозрою. Російський телеграм-канал, котрий тішиться славою об'єктивного та добре інформованого джерела, ро...