Patriot допоможуть обороні України, але можуть мати обмежений ефект, - американський генерал

Батарея ЗРК Patriot, яку США надають Україні, може мати обмежений ефект через тривалість навчання користування нею та неповне покриття території держави. Про це повідомляє CNN із посиланням на американських військових експертів, передають Патріоти України.

"Вони (Patriot – ред.) мають велику точність, високу швидкість ураження, тому вони справді захищають землю від дуже конкретних цілей", – розповів американський генерал-майор у відставці Джеймс Маркс.

Можливо, є певні завищені очікування від того, що батарея Patriot зможе зробити для України. На цьому зауважив екскомандувач армії США в Європі генерал-лейтенант Марк Гертлінг. Як приклад він навів той факт, що комплекси не зможуть використовуватися одразу після рішення США про передавання їх. Адже для навчання українських військових знадобиться кілька місяців. Гертлінг також повідомив, що навчання відповідних фахівців у США займає близько року.

Генерал-лейтенант також пояснив, що комплекси Patriot не зможуть забезпечити суцільне покриття для всієї території України. "Ці системи не переміщуються по полю бою. Ви розміщуєте їх десь, що захищає вашу саму стратегічну мету, наприклад, у Києві. Якщо хтось думає, що це буде система, яка зможе закрити 800-кілометровий кордон між Україною та Росією, він просто не знає, як ця система працює", – зауважив екскомандувач військами США в Європі.

Зазначається. що ракети до ЗРК Patriot коштують приблизно 4 млн дол. за штуку. Тож Гертлінг припускає, що такі дорогі боєприпаси не використовуватимуться для збивання кожної російської ракети. "Це не та система, яка переслідуватиме безпілотники або балістичні ракети малого розміру", – додав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія використовує останнє вікно можливостей, поки зброя США не прибула в Україну, - західні аналітики

четвер, 2 травень 2024, 20:16

Росія зараз активізує всю свою міць, щоб максимально використати вікно можливостей, що залишилося, і домогтися будь-яких успіхів на фронті, поки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою, зазначають Патріоти України. Як пише The Hill, ро...

"Националисты "Азова" процитировали Путина": Росіяни вигадали фейк про банер у Харкові (фото)

четвер, 2 травень 2024, 19:41

Російські окупанти поширюють фейк про те, що нібито 3-тя окрема штурмова бригада "Азов" використала на своєму банері цитату, яка майже повторює висловлювання Путіна. Вони стверджують, що банер розміщений у метро Харкова. Про це пише Харківський антикор...