"Пацюки" у пастці: Експерт дав прогноз, що буде далі з Чорноморським флотом ВМС РФ

Росіяни не дарма бояться українських надводних дронів, українських протикорабельних ракет, крилатих ракет, повітряних дронів.

Окупанти ховають свої кораблі у Севастопольській бухті / фото REUTERS

Воєнний експерт Олександр Мусієнко розповів, чи є якась межа втрат, після досягнення якої окупанти почнуть виводити всі кораблі з Криму

"Якщо взагалі буде, чим вшиватися… Тенденції до зменшення спроможності зростають. Насправді вони і зараз ховаються. Ховають свої кораблі у Севастопольській бухті, ховають кораблі у Південно-Східній акваторії Чорного моря. Це відбувається постійно. Чому? Вони бояться українських надводних дронів, українських протикорабельних ракет, крилатих ракет, повітряних дронів. Як тільки десь якісь російські кораблі виходять в море, особливо в західну частину акваторії Чорного моря, українські сили їх вистежують і намагаються завдавати удару надводними дронами, ведуть на них полювання", - сказав він в інтерв’ю УНІАН.

Експерт констатував, що станом на зараз вже досягнута важлива проміжна ціль: ворог не може повноцінно використати можливості Чорноморського флоту.

"Тобто вони не можуть повною мірою застосувати за призначенням кораблі. Наприклад, для висадки десанту, для обстрілу узбережжя, для повноцінної торговельної блокади. Роль Чорноморського флоту РФ на сьогодні зведена тільки до запуску ракет "Калібр" і до того, що росіяни намагаються "патрулювати" північніше Босфору. Але, думаю, "кошмарити" вони зможуть не довго. Тобто, роль Чорноморського флоту і так зменшилася, а з продовженням атак України, думаю, буде і далі зменшуватися", - додав він.

Мусієнко вважає, що забиратися їм особливо немає куди.

"Досвід показує, що і в Новоросійську їх дістають. Хіба що попросити дозволу у Туреччини, і через Босфор передислокувати окремі кораблі у Балтійське море, звідки, до речі, вони і прийшли в Чорне море перед повномасштабним вторгненням", - додав аналітик.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...