Печерський суд передав АРМА землю Медведчука у Києві, котру зрадник України рятував від конфіскації за допомогою сім'ї заступника голови ОП Татарова, - ЗМІ

Тісний зв'язки карателя Майдану гідності з втікачами, що відсиджується у Москві знов дали про себе знати.

Суд арештував та передав в управління Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) земельні ділянки у Києві, що належать оточенню Віктора Медведчука. Про це повідомляє пресслужба АРМА із посиланням на лист прокурора та ухвалу слідчого судді Печерського районного суду м. Києва.

"Таким чином, на управління до Нацагентства передано корпоративні права: ПП "Орєст", ТОВ "Осокорки-7", ТОВ "Академ-Клуб", ПП "Фірма "Вікторія", ТОВ "Осокорки-7" та земельні ділянки площею більш як 49 га", – йдеться у повідомленні.

Наразі АРМА планує здійснити огляд арештованого майна для підготовки до передачі активу у тимчасове управління.

Згідно у хвалою слідчого судді Печерського райсуду Києва, арешт на земельні ділянки та корпоративні ділянки вказаних компаній накладено у межах рослідування ДБР проти Віктора Медведчука та Тараса Козака.

За даними слідства, ці активи належали їм через підконтрольних осіб, а у 2022-2024 році нібито Медведчук та Козак намагалися приховати факт володіння столичною землею у тому числі шляхом перереєстрації вказаних активів на інших осіб.

Крім того, існують обґрунтовані підстави вважати, що вказане майно підлягатиме конфіскації, у тому числі спеціальній, вказував прокурор.

Відтак, слідство 17 липня 2024 року визнало корпоративні права вказаних компаній та земельні ділянки у Києві, які належать цим фірмам на праві оренди, речовим доказом у справі, а суд задовольнив клопотання про їх арешт.

Що відомо про землю Медведчука у Києві?

Як повідомлялося, принаймні частина із вказаних у повідомленні АРМА пов'язаних із Медведчуком компаній фігурували у низці журналістських розслідувань, які вказували, що у 2022-2023 роках частки Медведчука в них переоформили на особу, яка має зв'язки з оточенням заступника голови Офісу президента Олега Татарова.

Більше того, за цей час нові власники отримали рішення суду, які підтверджують їх право власності на ці активи.

Йдеться про три київські компанії – "Академ-Клуб", "Осокорки-7" і "Орєст". Вони мають довгострокові договори оренди на великі земельні ділянки загальною площею понад 40 га на Осокорках в Києві, які планували забудувати. Станом на початок повномасштабної війни співвласником всіх трьох компаній була пов’язана з Медведчуком кіпрська структура Pilawer Limited.

Виявилося, що суд арештував частки Медведчука у цих компаніях ще влітку 2022 року, але ані слідчі ДБР, ані прокурори не донесли ухвалу суду до державного реєстратора, який мав би оформити заборону вчинення з об’єктом будь-яких дій, зокрема переоформлення.

Відтак, вже у жовтні 2022 року попри арешт власник Pilawer змінився – ним став Олександр Білявський з Херсонщини, якого пов'язували з іншим співвласником вказаних трьох фірм, забудовником Вадимом Столаром.

Але за три місяці власники цих трьох фірм знову змінилися. Наприкінці 2022 року власником колишньої частки Медведчука в ТОВ "Академ-Клуб" став Петрос Тограмаджян з Болгарії, ТОВ "Осокорки-7" почав володіти Вадим Іванов з Риги, а ТОВ "Орєст" оформив на себе бізнесмен Валерій Міщенко. Зміну власності щодо всіх трьох фірм виконував один нотаріус. Це наштовхнуло журналістів на думку, що ними насправді володіє саме Міщенко. Він також став власником ТОВ "Вікторія", яке також має в оренді земельну ділянку поруч на Ососкорках і співвласником якого так само був Медведчук, але цю компанію правоохоронці навіть не просили арештувати.

Валерій Міщенко раніше фігурував у розслідуваннях щодо "Укрбуду" та заступника керівника Офісу президента Олега Татарова, який раніше працював адвокатом у цій компанії. Коли власник компанії Максим Микитась потрапив за ґрати, активи з "Укрбуду" почали виводити. Власниками частини з них стали компанії колишнього тестя Олега Татарова та Людмила Міщенко з тимчасово окупованого Донецька, яка є партнеркою Валерія Міщенка. Крім того, компанія останнього була оформлена в будинку, у якому Татаров та його родичі мають нерухомість.

Тим часом, на сусідній ділянці ТОВ "Вікторія" на Осокорках, яку правоохоронці так і не арештували, вже почалося будівництво ЖК Dnipro Island. Девелопером є компанія "Креатор Буд", яка вже забудовує колишню ділянку "Укрбуду", переоформлену спочатку на колишнього тестя Татарова, а згодом - на Міщенка.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 7 серпня. Щедрим воздасться

середа, 7 серпень 2024, 7:05

7 серпня: церковне свято сьогодні, чому потрібно обов'язково подати милостиню. 7 серпня за новим церковним календарем (20 серпня за старим) - день пам'яті двох преподобних, Пимена Багатохворобливого, Печерського і Пимена, ігумена, пісника Печерського. ...

Дронарі підрозділу "Шершні Довбуша" дірявлять дула російських гармат точними влучаннями (відео)

вівторок, 6 серпень 2024, 23:50

Оператори єгерської бригади демонструють воістину снайперську влучність. Відзначилися бійці рота ударних БПЛА «Шершні Довбуша» 68-ї окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша. Відео опублікували на каналі роти, передають Патріоти України. Дронарі п...