Пенсії і воєнний стан: Коли можна отримати заборговані виплати

За словами посадовиці, ці правила діють і для тих, хто наразі виїхав за кордон, вони по поверненню у країну можуть отримати свою пенсію.

Пенсіонери, які у воєнний стан в Україні не змогли отримати нараховані пенсійні виплати, мають можливість звернутись до органів Пенсійного фонду, якщо минуло не більше трьох років, передають Патріоти України.

Про це повідомила начальниця головного управління Пенсійного фонду України у Луганській області Ольга Шарунова газеті “Пенсійний кур’єр”.

"Кожного місяця по закінченню виплатного періоду Укрпошта надає нам інформацію щодо невиплачених коштів. Формуються додаткові відомості для виплати цих коштів у наступному місяці. Якщо і за додатковими відомостями людина не отримала гроші, вони зараховуються ще на наступний місяць. Тобто кожного наступного місяця громадянин може отримати всі свої кошти. Так продовжується протягом 6 місяців", - розповіла Шарунова.

Якщо пенсіонер не отримав гроші через пів року, виплати акумулюються і при зверненні до Пенсійного фонду впродовж пів року громадянин отримає їх усі. Якщо понад рік не отримував гроші - при зверненні до органів ПФУ спочатку українець отримає заборгованість за рік, а потім гроші у залишку повертатимуться щомісяця із виплатою поточної пенсії.

За словами посадовиці, ці правила діють і для тих, хто наразі виїхав за кордон, вони по поверненню у країну можуть отримати свою пенсію. Для цього також потрібно звертатись до сервісного центру Фонду.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів – ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...

Зеленський готовий! Припинити удари по НПЗ росії в обмін на... Ця угода врятує Україну

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:05

Удари українських безпілотників по російських НПЗ виявилися більш дієвими, ніж захіні санкції. Але неочікувано для всіх на захист Росії виступили… США. Представники Штатів заявляють, нібито знищення російської нафтопереробної галузі негативно вплине на...