Пентагон помилково відправив свої конфіденційні листи до країни-союзниці Росії, - ЗМІ

Одруківка, допущена під час надсилання електронних листів, призвела до витоку конфіденційних даних Пентагону, які були помилково надіслані Малійській компанії. Про це повідомляє Financial Times з посиланням на офіційних осіб США, передають Патріоти України.

FT повідомляє, що замість введення в полі адресата домену .MIL, який присвоєний усім електронним адресам американських військових, було введено домен .ML — ідентифікатора країни для Малі. Зазначається, що така помилка допускається незважаючи на постійні попередження протягом десятиліть.

Проблему вперше виявив голландський інтернет-підприємець Йоханнес Зурб'єр майже десять років тому. Він уклав контракт на управління доменом країни Малі та збирав електронні листи з неправильно вказаним адресатом з січня, намагаючись переконати США серйозно поставитися до проблеми.

Він виявив близько 117 000 невірно направлених повідомлень — майже 1 000 надійшли тільки 12 липня. На початку місяця Зурб'єр надіслав лист, у якому наголосив, що «цей ризик реальний і ним можуть скористатися вороги США».

У понеділок, 17 липня, контроль над доменом .ML повернувся від Зурб'єра до уряду Малі, який тісно пов’язаний з Росією, тож влада Малі зможе збирати дані з неправильно направлених електронних листів.

Уряд Малі не відповів на запити про коментарі.

За повідомленням Зуб'єра, значна частина листів виявилася спамом, і жоден з них не був позначений як «секретний», але деякі повідомлення містять конфіденційні дані щодо військовослужбовців США, контрактників та їхні родини.

Крім того, є повідомлення, які містять рентгенівські знімки та медичні дані, інформацію про документи, що посвідчують особу, списки екіпажів кораблів, списки персоналу на базах, карти установок, фотографії баз, звіти військово-морської інспекції, контракти, кримінальні позови проти персоналу, внутрішні розслідування щодо тортур, маршрути службових поїздок, бронювання, податкові та фінансові записи.

Американський адмірал у відставці Майк Роджерс, який раніше керував Агентством національної безпеки та кіберкомандуванням армії США, сказав, що за умови постійного доступу до таких відомостей, можна генерувати розвідувальні дані навіть із несекретної інформації.

«Люди помиляються не як правило, але питання полягає в масштабі, тривалості та делікатності інформації», — заявив він.

FT повідомляє, що один з електронних листів включав інформацію про плани поїздок начальника штабу армії США, генерала Джеймса Макконвілла, та його делегації щодо візиту до Індонезії у травні. Там містилися дані про повний список номерів кімнат, маршрут для МакКонвілла та 20 інших осіб, а також подробиці отримання ним ключа від номера в Grand Hyatt Jakarta.

Роджерс попередив, що передача контролю Малі становить серйозну проблему, оскільки іноземний уряд може сприймати таку помилку як перевагу, якою вони можуть скористатися. Речник Пентагону лейтенант-командер Тім Горман, сказав, що Міністерство оборони «знає про цю проблему та серйозно ставиться до будь-якого несанкціонованого розголошення контрольованої інформації національної безпеки або контрольованої несекретної інформації». Він додав, що електронні листи, надіслані безпосередньо з домену .mil на малійські адреси, «блокуються до того, як вони покинуть домен .mil, і відправника сповіщають про те, що вони повинні підтвердити адреси електронної пошти призначених одержувачів».

Повідомляється, що військово-морський агент ФБР намагався переслати шість повідомлень на їх військову електронну пошту — і випадково відправив їх до Малі. Один лист включав терміновий турецький дипломатичний лист до Державного департаменту США про можливі операції войовничої Робітничої партії Курдистану (РПК) проти інтересів Туреччини в США.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія намагається скопіювати морські дрони України, але це провал, - ЗМІ

неділя, 28 липень 2024, 0:12

Україна заявила, що Росія копіює морські безпілотники, вчившись на фрагментах українських. Однак експерт із бойових безпілотників сказав, що це навряд чи принесе велику допомогу та може виявитися даремним витрачанням російських ресурсів, передають Патр...

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...