Перед падінням російський Іл-76 повернувся із Сирії: Генерал СБУ припустив, що могло бути на борту

Генерал-майор запасу СБУ Віктор Ягун, який очолював українську спецслужбу у 2014-2-15 роках, вважає, що на борту російського Іл-76, який упав у Бєлгородській області, могла бути зброя, передають Патріоти України.

“Цей літак буквально вчора ще перебував в дуже далеких південних краях, з Сирії летів в обхід через Єгипет та інші країни, обходячи ті країни, де не можна літати російським військовим літакам і щось привіз в Бєлгород", - сказав ексочільник української спецслужби, натякнувши, що на борту могла бути зброя.

Твердження російських військових про українських полонених Віктор Ягун вважає провокацією хоча б тому, що “літак не летів у Бєлгород, а летів з Бєлгорода”.

“Фактів, які викликають сумніви щодо правдивості цієї інформації [про полонених] є безліч, починаючи від того, як активно включилися в інформаційну компанію депутати Держдуми й пропагандисти", - зазначив він.

За словами генерала СБУ, у цієї провокації може кілька причин, зокрема дискредитувати Україну на міжнародній арені. “[Показати], що вони [ЗСУ] не знають по кому стріляють і не розуміють що роблять; показати громадянам РФ - чому ми не здійснюємо обмін, мовляв, бачите людожери, вони своїх вбивають. Інша [причина], щоб таким чином ніби застерегти наших військових від збиття в майбутньому літаків, бо там можуть бути військовополонені. А це фактично терористичний акт, бо використовувати військових, як прикриття об'єктів - це воєнний злочин", - наголосив Ягун.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Великая Отечественная еще не закончена - надо победить украинцев": Російський пропагандист приголомшив маячнею про війну (скріншоти)

четвер, 9 травень 2024, 20:01

Російський військовий та пропагандист Олександр Жучковський видає нову версію російської історії. Про це розповів журналіст Денис Казанський, передають Патріоти України. Росіянин розповідає про те, у Другій світовій війні, Росія насправді воювала з укр...

Україна створює мережу секретних підземних оборонних підприємств - El Mundo

четвер, 9 травень 2024, 19:54

Україна почала створювати мережу секретних підземних заводів із виробництва збройової промисловості. Про це повідомляє газета El Mundo, передають Патріоти України. Як вказує видання, Україна за допомогою секретних підземних заводів прагне позбутися зал...