Передав Міноборони РФ внутрішню інформацію: "Права рука" Пригожина зрадив його під час бунту

Андрій Трошев (позивний "Сєдой"), якого називали другою після Євгена Пригожина особою в ПВК "Вагнера", став першим з командирів, які відмовилися продовжувати участь у заколоті, що розгорівся минулого місяця. Про це повідомляє Gulagu.net з посиланням на джерела в колишньому штабі ПВК. Під час подій 23-24 червня Трошев добровільно прийняв рішення відмовитися від участі і передав Федеральній службі безпеки (ФСБ) РФ і Міноборони РФ внутрішню інформацію ПВК, передають Патріоти України.

На цей момент йому запропонували одну з посад в рамках суміжної з МО РФ структури, яка займається рекрутингом в'язнів до спеціальних формувань "Шторм Z". Разом з собою Трошев, як вважається, забрав сюди ще 10 осіб з офісу Пригожина.

Дії Трошева Пригожин розцінив як зраду. Разом з командиром ПВК Дмитром Уткіним (позивний "Вагнер") вони ініціювали низку публікацій в Telegram-каналах з метою дискредитації колишнього спільника.

Хто такий Андрій Трошев

61-річний Андрій Трошев – полковник у відставці, колишній співробітник органів МВС РФ. Брав участь в Афганській, 2-й чеченській війнах. Герой РФ. З початком "військової операції" РФ в Сирії Трошев, який вже перебував на пенсії, почав керувати тиловою службою ПВК "Вагнера" і Службою безпеки ПВК.

За інформацією Gulagu.net, протягом останнього часу Трошекв в ПВК також курирував роботу служб безпеки і тилу. А також – все, що стосувалося вербування засуджених за фронт – від оформлення їх помилування до супроводу в зону бойових дій.

Крім того, вважається, що Трошев і його спільники займалися в Росії розшуком втікачів з ПВК, залякуванням "вагнерівців", які давали свідчення журналістам і правозахисникам. 1 липня стало відомо, що Рада командирів ПВК "Вагнер" звільнила "праву руку Пригожина" полковника Андрія Трошева.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія намагається скопіювати морські дрони України, але це провал, - ЗМІ

неділя, 28 липень 2024, 0:12

Україна заявила, що Росія копіює морські безпілотники, вчившись на фрагментах українських. Однак експерт із бойових безпілотників сказав, що це навряд чи принесе велику допомогу та може виявитися даремним витрачанням російських ресурсів, передають Патр...

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...