Передиху окупантам не дадуть: NYT назвала можливі напрямки подальшого контрнаступу ЗСУ

Експерти сходяться на думці, що наступний етап війни буде вкрай жорстоким

Немає жодних ознак того, що українське військово-політичне командування зупинить контрнаступ ЗСУ після звільнення Херсона. Про це пише The New York Times.

Зазначається, що багато аналітиків і дипломатів припускали, що взимку у бойових діях може настати пауза, але після того, як росіяни втекли з Херсона, Україна не має бажання зупинятися, аби не дозволити війні зайти в глухий кут.

Експерти прогнозують, що, ймовірно, українські сили далі просуватимуться у напрямку Мелітополя Запорізької області.

«Наступні цілі України, швидше за все, будуть або в напрямку Мелітополя на півдні, або на сході. Продовжиться наступ, який вибив російські війська з Харківщини, щоб відбити місто Сватове в Луганській області, яке є центром бойових дій протягом останнього місяця», – пише NYT.

Західні аналітики вважають, що Україна остерігається робити паузу, оскільки впевнена, що Росія може використати її, щоб закріпитися на окупованих територіях. Інші експерти прогнозують, що повномасштабні бойові дії можуть вщухнути взимку та відновитися навесні. Втім вони сходяться на думці, що наступний етап війни буде вкрай жорстоким.

«Війна не припиниться взимку. Але боротьба буде вестися в іншому темпі. І це дає політичним і військовим лідерам можливість спланувати рік, який, ймовірно, буде жорстоким і кривавим», – таку думку висловив генерал-майор австралійської армії у відставці Міка Раян.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Оце уявлення Кулеби еталонної українки? У соцмережах захейтили створений МЗС цифровий аватар Вікторію за типово негроїдні риси

четвер, 2 травень 2024, 0:55

Модель, що слугувала прототипом аватара обурена расистськими, як на її думку, випадами. Критики ж творіння МЗС обурені, що державне відомство геть відкинуло красу притаманну співвітчизницям, згідно загальноприйнятій самоідентифікації. Соцмережами прон...