"Перемир'я ухвалили в найбільш ідіотський момент", - офіцер ЗСУ

Якщо будемо терпіти обстріли, понесемо ще більші втрати, ніж до перемир'я.

"Чергове перемир'я ухвалене в найбільш ідіотський момент - загинули три морпіхи за максимально негативних дій з боку росіян. Лише передали тіла, ще не з усіма попрощалися. Коли сержант Журавель залишався поранений в сірій зоні, президент не доклав зусиль, щоб домовитися про реальне припинення вогню, аби його евакуювати", - пише офіцер ЗСУ Роман Кулик у своєму блозі, передають Патріоти України, та продовжує:

"Але одразу після цього нам звітують про досягнення перемир'я. Це жалюгідно. Мав бути час насипати росіянам за наших загиблих. Перемир'я сильно вдарить по морально-психологічному стану наших військ на лінії розмежування, морської піхоти і армії в цілому.

За 6 років було достатньо періодів припинення вогню, щоб переконатися, що ніякі з них не тримаються більше тижня. Якщо будемо терпіти обстріли, понесемо ще більші втрати, ніж до перемир'я. Ці домовленості називають "проривом". Чи у тому сенсі, що безпекова компонента тепер домінує над політичною? З релізу Офісу президента складалося враження, що "прорив" – це саме перемир'я. Таких проривів ми вже багато бачили.

Серед пунктів - повна заборона на використання безпілотників, на будь-яку диверсійно-розвідувальну роботу та розміщення техніки неподалік від населених пунктів, які росіяни ніколи не виконували. Подібне було і раніше, але це так чітко не артикулювали. На тиждень-два, можливо, зменшиться інтенсивність обстрілів, але потім ворог знову почне її нарощувати. Тоді доведеться Збройним силам залучати і ДРГ, і снайперів, і виходи диверсійно-розвідувальних груп на позиції противника. З часом все повернеться у попереднє русло. Але ціною цьому перемир'ю можуть бути життя українських військовослужбовців, які не зможуть дати відповіді".

Джерело: Gazeta.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Немає ніяких мудрих воєначальників, котрі знають, як воювати, - волонтерка Берлінська

неділя, 5 травень 2024, 0:30

"Якщо підсумувати мої основні висновки за вісім років війни, до повномасштабного, їх усього три. Поділюся з тими, у кого цей марафон почався два роки тому", - пише волонтерка Марія Берлінська у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та про...

Альтернативою Українській державі на наших теренах є лише російська, - Валерій Пекар

неділя, 5 травень 2024, 0:15

"Хто цього не зрозумів на 11 році війни, той вже, напевно, не зрозуміє", - пише викладач Києво-Могилянської академії Валерій Пекар на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "Є два досить поширені на наших терен...