Переворот у Нігері: Скинутий президент просить світ захистити країну від Росії

Президент Нігеру Мохамед Базум, якого після держперевороту утримує хунта, закликав світ допомогти відновити конституційний порядок у державі. Події, що відбуваються в країні, він назвав "ключовий моментом історії". Про це повідомила газета The Washington Post, передають Патріоти України.

"У цю скрутну для нас годину я закликаю уряд США та всю міжнародну спільноту допомогти нам відновити конституційний порядок. Боротьба за наші спільні цінності, включаючи демократичний плюралізм і повагу до верховенства права, є єдиним способом досягти сталого прогресу в боротьбі з бідністю та тероризмом", - заявив Базум.

За його словами, в іншому випадку - весь центральний регіон Сахелю може потрапити під вплив Російської Федерації через ПВК "Вагнера", жорстокий тероризм якої був повною мірою продемонстрований під час війни Москви проти України.

"Боко Харам" та інші терористичні рухи обов’язково скористаються нестабільністю Нігеру, використовуючи нашу країну як плацдарм для нападу на сусідні країни та підриву миру, безпеки та свободи в усьому світі", - наголосив Базум.

Держпереворот у Нігері

26 липня у Нігері військові заблокували президента Мохамеда Базума у його президентському палаці у столиці країни Ніамей. Також було заблоковано міністерства, що розташовані поруч із палацом. До слова, попередня спроба перевороту в Нігері була скоєна в березні 2021-го.

Генерал Абдурахман Чіані, який очолив держпереворот, оголосив себе новим лідером країни. Саме очолюваний ним підрозділ президентської гвардії захопив президента Мохамеда Базума. Чіані заявив, що його хунта прийшла до влади через низку проблем в країні. Серед них - це відсутність безпеки, економічні негаразди та корупція.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...