Перша місія планується на 2029 рік: NASA злило інформацію від SpaceX про політ міжпланетного корабля Starship на Марс. Однак Маску наступають на п'яти конкуренти

NASA оголосила новий раунд пропозицій для програми повернення зразків з Марса. Серед фіналістів — SpaceX, Blue Origin та Lockheed Martin, які вже мають чинні партнерства з NASA для програми Artemis. Зокрема, SpaceX планує використати свій Starship для всіх етапів марсіанської місії.

SpaceX запропонувала демонстраційну посадку на Марс у 2029 році. Starship буде використовуватись для запуску з Землі, польоту у космосі, посадки на Марс та повернення на Землю. NASA відзначила «дуже сильну команду» SpaceX та її підтримку від Лабораторії реактивного руху (JPL).

Своєю чергою Lockheed Martin представила концепцію «комерційного підходу» до місії, але не уточнила конкретного транспортного засобу. Компанія є головним підрядником NASA для космічного корабля Orion, який вже успішно літав до Місяця в рамках місії Artemis 1.

Натомість Blue Origin планує використати свій досвід з місячним посадковим модулем для місії на Марс. Їхній Blue Mars Lander буде використовувати лише двигуни для етапів входу в атмосферу, спуску та посадки, що робить його конструкцію простішою та надійнішою.

Плани космічних гігантів свідчать про серйозний прогрес у підготовці до марсіанських місій та показують, як компанії співпрацюють з NASA для досягнення амбітних цілей у космосі. Всі три компанії мають намір використати свій досвід та технології для успішного повернення зразків з Марса.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Російські окупанти просунулися в Україні на східному напрямку, у районі чотирьох населених пунктів, - DeepState (мапа)

вівторок, 2 липень 2024, 13:30

Російська армія досягла певних успіхів у Донецькій та Луганській областях, просунувшись в районі чотирьох населених пунктів. Про це повідомляє аналітичний ресурс DeepStateпередають Патріоти України. . "Ворог просунувся біля Стельмахівки, Макіївки, Євг...

Поки Байден вагається: Франція і Велика Британія дозволили бити своїми ракетами Storm Shadow/SCALP по військових аеродромах Курська і Бєлгорода, - ЗМІ

вівторок, 2 липень 2024, 13:00

Неназваний офіцер Повітряних сил ЗСУ впевнений, що Україні дозволено застосувати Storm Shadow і SCALP по російській території. Офіційних прямих підтверджень такого дозволу від західних урядів не надійшло. Україна може вдарити західними авіаційними висо...