Перше застосування ЗСУ нової ракети: Знищено установку ''Бук''

Розбитий БУК рашистів

Сили оборони України знищили пуско-зарядну установку комплексу Бук-М3 з розрахунком за допомогою нової британської ракети Brimstone-2. Про це пише Guildhall із посиланням на власне джерело в українській розвідці.

Удару по комплексу Бук-М3 було завдано о 2 годині 50 хвилин 2 грудня поблизу населеного пункту Веселе Пологівського району на тимчасово окупованій території Херсонської області. В результаті знищено пуско-зарядну установку і трьох військовослужбовців ЗС рф з розрахунку комплексу.

Як повідомило джерело, удар було завдано переданою нещодавно ЗСУ британською ракетою Brimstone-2, наведення якої здійснювалося із землі.

Brimstone — високотехнологічна самонавідна ракета класу «повітря-земля». Розроблено міжнародним консорціумом MBDA. Забезпечена активною радіолокаційною головкою самонаведення, що дозволяє з великою точністю вражати цілі, що рухаються. Крім того, є можливість лазерного наведення. На відміну від аналогічних систем, таких як AGM-65G Maverick, бойова частина влаштована за тандемним принципом, що забезпечує ефективнішу поразку сучасних типів броні.

Дальність польоту для ракет першого покоління становить 20 км. У ракетах другого покоління було вдосконалено планер і двигун, покращено головку самонаведення та оновлено програмне забезпечення, що дозволило збільшити дальність пуску Brimstone 2 до 60 км. Про передачу Brimstone 2 Збройним силам України стало відомо 22 листопада.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Відповзав зі спущеними штанами: Пікантне поранення окупанта перетворило його на справжнє посміховисько (фото, відео)

четвер, 28 березень 2024, 23:34

Російський загарбник несподівано для самого себе здобув перемогу у конкурсі на найпікантніше поранення, в якому навіть не планував брати участь. Такий вердикт винесли користувачі соцмереж після публікації українськими військовими відео, на якому окупан...

"Демілітаризувала" власна ППО: Біля Севастополя впав російський військовий літак (фото, відео)

четвер, 28 березень 2024, 23:23

Біля окупованого Севастополя впав російський літак, за даними окупантів, це міг бути Су-35. Про це повідомили місцеві пабліки, які зафіксували падіння палаючого літака і пілота, який катапультувався, передають Патріоти України. "Російське ППО як крок д...