"Перші F-16 для ЗСУ вже знищені": Пропагандисти Кремля запустили новий фейк

Центр протидії дезінформації опублікував добірку антиукраїнських фейків і маніпуляцій, які з'явились у світі 31 травня, передають Патріоти України.

За версією ЦПД при РНБО України, 31 травня російська пропаганда запустила два фейки.

Фейк: Ворожий TG-канал "Скептик" написав: "За інформацією джерел, перші поставлені для ЗСУ винищувачі F-16 вже знищені. Причому літаки навіть не встигли піднятися в повітря".

"Що саме це за джерела – не вказується, але і без того очевидно, що це брехня, оскільки Україна ще не отримала F-16, тому всі повідомлення рашистів про нібито знищені F-16 – не більше ніж вигадка", - наголошує Центр.

Маніпуляція: Новоспечений міністр оборони РФ Білоусов заявив: "Київ із 2022 року отримав понад $278 млрд від західних країн, робиться все для затягування та ескалації конфлікту".

"Очевидна маніпуляція, оскільки Україна отримує західну допомогу для захисту своїх земель та людей від рашистської навали. Єдині, хто ескалують так званий конфлікт – це Росія та її сателіти", - йдеться у повідомленні ЦПД.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Партизани провели диверсію на Уралі, зупинивши рух залізничних потягів із боєприпасами КНДР (відео)

п’ятниця, 5 липень 2024, 13:00

Партизанам руху опору "АТЕШ" вдалося провести успішну операцію на Транссибірській залізничній магістралі під Єкатеринбургом. У результаті було здійснено підрив залізничного полотна, яким здійснювалася доставка північнокорейських боєприпасів. Про це пов...

Не ховайтесь за людей!

п’ятниця, 5 липень 2024, 11:45

Зранку телеграм-канали, особливо з пулу президентського офісу, поширюють цитатник інтервʼю Зеленського виданню "Bloomberg". Окрім вихвалянь Єрмака, вимог до союзників і скарг на життя проводиться цікава думка. . Мовляв, для зміни української території ...