"Перші кілька годин думали: ми вкладали кошти у комфорт для людей, як тепер руйнувати все це?": Подоляк зізнався у помилці Зе-команди

Радник голови ОП Михайло Подоляк визнав, що помилкою влади стало те, що в перші години повномасштабного вторгнення не були зруйновані власні об'єкти інфраструктури, аби зупинити ворога. Про це він розповів під час інтерв'ю виданню "Факти".

"Перші кілька годин думали: ми вкладали кошти у комфорт для людей, як тепер руйнувати все це? - розповідає Подоляк. - Ось цю тодішню неквапливість вважаю фундаментальною помилкою. Однак десь о 18:00 вже побачив в очах рішучість: заради захисту країни все руйнуватимемо разом із цими російськими іржавими танками. Ми ж думали, що з того боку теж люди, що вони дбайливо ставитимуться до будинків, мостів та іншої інфраструктури".

Нагадаємо, у 2021 році влада України витратила на будівництво доріг в 10 разів більше, ніж на матеріальне забезпечення армії. Журналісти проєкту "Наші гроші" розповіли, що влада "вкатала в асфальт" 347,7 млрд грн, тоді як Міноборони отримало лише 36 млрд грн.

Це свідчить про те, що в ініційоване президентом Володимиром Зеленський "Велике будівництво" - проєкт майбутнього - вкладали більше, ніж в оборонний сектор. Тобто влада не оцінювала реальної загрози, яка існувала з 2014 року, коли Росія розпочала війну.

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В нагороду отримав грамоту: Одеський ексдепутат передав російській ФСО свою колекцію раритетних авто (фото)

середа, 24 квітень 2024, 22:02

Колишній депутат Одеської міської ради передав колекцію раритетних автомобілів на так звану виставку для федеральної служби охорони в столиці країни-агресора Москві, йому оголосили про підозру у пособництві ворогу. Про це повідомила Одеська обласна про...

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20