Перші Leopard 2 розпочали бій на Вугледарському напрямку, - Ходаковський

Танк Leopard 2

Німецькі танки Leopard, надані західними союзниками, вперше були помічені на передовій під час бойових дій у районі населеного пункту Новодонецьке, який розташований за 30 км на захід від Вугледару. Про це 5 червня повідомив командир батальйону "Схід" ЗС РФ Олександр Ходаковський.

За його словами, підрозділи Сил оборони почали активно діяти на цьому напрямку в районі Новодонецького, а також біля Великоновоселівки. Ходаковський зізнався, що ситуація для російських сил склалася важка, оскільки українські бійці нарощують зусилля.

"Вперше на нашій тактичній ділянці побачили леопарди. Як я і припускав учора — відчувши запах успіху, противник кине в бій додаткові сили", — написав він в Telegram.

Ходаковський уточнив, що в районі Новодонецького було зафіксовано до 30 одиниць української бронетехніки.

Село Новодонецьке

Про "важку ситуацію" окупантів у цьому районі пишуть і деякі російські військкори. За інформацією противника, українським захисникам вдалося зайняти позиції на північній околиці Новодонецького і закріпитися там.

"Фактично противнику вдалося вклинитися як мінімум на два кілометри вглиб раніше нами контрольованої території та зачепитися за околиці населеного пункту", — написав пропагандист Семен Пегов, додавши, що на цій ділянці склалася критична ситуація.

Зазначимо, що у повідомленнях противника не уточнюється, які саме танки – Leopard або Leopard 2 – вступили у бій на цій ділянці фронту. Також на момент оприлюднення офіційні українські джерела не підтвердили ці відомості.

Нагадаємо, у Генштабі Збройних сил України спростували заяви ЗС РФ про те, що Сили оборони розпочали "великий контрнаступ". Як повідомили журналісти агентства Reuters, українське командування не коментуватиме російські фейки.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Величезна територія, до якої українці тепер дістають": У Скабеєвої та її "експертів" паніка після рішення США поставити Україні ATACMS (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 11:44

Новина про довгоочікуване рішення США поставити Україні далекобійні ракети MGM-140 ATACMS викликала справжню паніку у російської пропагандистки Ольги Скабеєвої та її міньйонів. Про це свідчить оприлюднений у соцмережах уривок однієї з її програм, перед...

Москва перетвориться на фронтове місто як той Білгород? Скабєєва налякала своїх гостей властивостями озброєнь, які США передають Україні (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 9:52

"Російські пропагандисти ознайомилися зі списком озброєння, яке українці отримають від США, і тепер у прямому ефірі відсувають "червоні лінії" та шукають на карті місце для порятунку своїх сідниць, ближче до Північної Кореї", - іронізує журналіст Юрій ...