Перший відомий випадок застосування: РФ вдарила по Україні рідкісною протикорабельною ракетою П-35, якій не менше 60 років (фото)

Росія використала протикорабельну ракету П-35 (3М44 "Прогрес") масою 4 тони, що була прийнята на озброєння ще у 1962 році. Удару по Україні, ймовірно, завдали з берегового комплексу "Редут" або з підземного "Объект-100". Про це йдеться у розслідуванні видання Defense Express, передають Патріоти України.

Уламки ракети П-35 знайшли, про що свідчить фото, які з'явились у Мережі.

За словами розслідувачів, це перший відомий випадок застосування П-35. На фото, за інформацією Defense Express, видно уламки П-35, яка відрізняється значними габаритами.

"Йдеться про ракету завдовжки у 10 метрів та стартовою вагою у 4 тонни, яку розроблювали у 50-х роках, а прийняли на озброєння у 1962 році. Вочевидь вона була збита, й враховуючи те, що це протикорабельна ракета, скоріш за все, ворог цілив нею у об'єкти в південних областях", - зазначили фахівці.

Вони звернули увагу на доволі характерні крила ракети. Із посиланням на власні джерела видання Defense Express підтвердило, що попри вік П-35 все ще перебуває на озброєнні РФ. Зокрема вона є засобом ураження берегового ракетного комплексу "Редут". Станом на 2021 рік їхня кількість оцінювалась у 8 пускових.

Щодо пускового комплексу поки точної інформації немає.

"Водночас використання навіть таких засобів далекобійного ураження більше схоже просто на бажання вдарити бодай чимось. Справа в тому, що П-35 навіть в останній версії модернізації (3М44), яка була прийнята на озброєння у 1982 році, вже тоді вважалась архаїчною. Дальність її застосування складає до 300 км (за деякими джерелами у версії 3М44 до 460 км), швидкість - до 1800 км/год (за іншими джерелами 2200 км/год), розмір бойової частини до 930 кг (ФКБЧ 4Г48)", - пояснили фахівці.

Джерело: Defense Express
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Королівство кривих дзеркал

п’ятниця, 5 липень 2024, 19:02

Мінсоцполітики (!) пропонуватиме «оптимізувати» (людською мовою – «скоротити») соціальні видатки. Завжди думав, що задача Мінсоцполітики – знаходити шляхи виплат цих видатків. Зокрема, за рахунок зменшення втрат на корупції, неефективному управлінні і ...

Партизани провели диверсію на Уралі, зупинивши рух залізничних потягів із боєприпасами КНДР (відео)

п’ятниця, 5 липень 2024, 13:00

Партизанам руху опору "АТЕШ" вдалося провести успішну операцію на Транссибірській залізничній магістралі під Єкатеринбургом. У результаті було здійснено підрив залізничного полотна, яким здійснювалася доставка північнокорейських боєприпасів. Про це пов...