Перспективний британський безпілотник JACKAL гідно конкурує з винищувачами: Бойовий дрон навчився запускати складні ракети, як досвідчений ас (відео)

За словами розробників, БПЛА JACKAL не поступається з пілотованим винищувачам за бойовими можливостями, але коштує набагато дешевше.

Багатофункціональний безпілотник JACKAL вперше запустив ракету під час випробувань під керівництвом Військово-повітряних сил Великої Британії. Про це повідомила компанія Thales.

БПЛА JACKAL розробила британська компанія Flyby Technology спільно з турецькими партнерами FlyBVLOS Technology та Maxwell Innovations. Безпілотник призначений для виконання різноманітних бойових завдань над землею, морем та повітрям, у тому числі знищення ворожих танків та гелікоптерів. Пристрій отримав незвичайну конструкцію з можливістю вертикального зльоту та посадки (VTOL), що дозволяє застосовувати його далеко від аеродромів та доріг.

Під час випробувань інженери вперше змусили два безпілотники JACKAL, виготовлені за 6 тижнів, запустити легкою багатоцільовою ракетою Martlet виробництва Thales. Як розповіла Flyby Technology, запуск складної ракети — непросте завдання навіть в ідеальних умовах і потребує місяців підготовки, тоді як JACKAL є неперевіреним експериментальним літаком, що лише ускладнило роботу. Однак безпілотник впорався із сучасною зброєю у польоті.

Фахівці вважають, що цей дрон може назавжди змінити авіацію. Багато країн не можуть дозволити собі ударні вертольоти або швидкі реактивні літаки, які забезпечують перевагу на полі бою, проте безпілотники коштують набагато дешевше і не поступаються їм бойовими можливостями. Вертикальний зліт — ще одна перевага JACKAL, адже його можна запускати навіть із прихованих місць, таких як ліси та міські забудови. Крім того, військові можуть встановлювати на платформу різне обладнання, гарантуючи, що літаки не застаріють за кілька років після введення в експлуатацію.

"Війна — це перемога, і JACKAL створений військовими для цієї мети. У пілота-винищувача в кабіні залишилися лічені дні, і я розумію, що мене, можливо, не полюблять за те, що я знищив собі подібних. Але майбутнє військових дій змінюється, і JACKAL є частиною цього майбутнього як справжній багатоцільовий штурмовик. Ми хочемо зробити JACKAL флагманським продуктом, що створює безпечні робочі місця у Великій Британії та сприяючи новому майбутньому британської аерокосмічної та оборонної промисловості", — заявив генеральний директор Flyby Technology Джон Паркер.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"В мене таке відчуття": Наступного тижня у Кабміні очікується парад відставок "за власним бажанням" – нардеп Железняк

субота, 20 квітень 2024, 14:52

Наступний тиждень буде пленарним (23-25/04) і …кадровим. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram, передають Патріоти України. "Не так гучно, як ви того очікували, але дуже скоро ви побачите парад відставок "за власним бажанням". Т...

Знищення Ка-27 окупантів над Кримом: Офіцер ЗСУ назвав імена "мінусованих" членів екіпажу (фото)

субота, 20 квітень 2024, 14:43

У результаті знищення над тимчасово окупованим росіянами Кримом ворожого корабельного багатофункціонального вертольота Ка-27 ліквідовано чотирьох членів екіпажу. Знищено, зокрема, командира екіпажу Азіза Шаяхметова. Про це повідомив у Telegram "Штірліц...