Під Авдіївкою РФ тримає більше бригад, ніж під Роботиним, - Сазонов

Командування ЗС РФ кинуло під Авдіївку на Донеччині більше підрозділів, ніж під Роботиним Запорізької області, де росіяни намагаються спинити контрнаступ ЗСУ. Взяття міста під Донецьком має стати ключовим питанням осінньої кампанії. Про ситуацію на східному відтинку фронту розповів політолог та боєць ЗСУ Кирило Сазонов. Відповідний допис розміщено у Telegram-каналі військовослужбовця, передають Патріоти України.

На думку Сазонова, бої під Авдіївкою — "ключове питання осінньої кампанії". Щоб довести це, він звернув увагу на особливі ресурси, які ворог задіяв на 20-кілометровому відтинку фронту за 5 км на північний захід від Донецька.

Перший аргумент Сазонова — черговість підрозділів ЗС РФ, які тут кидались в атаку. З його слів, спершу тут атакували "мобілізовані з окупованих територій та зеків". Ці люди — "витратний матеріал" Першого армійського корпусу: тобто завчасно закладені величезні втрати. Після того, як вони своїми тілами виявили вогневі точки ЗСУ, уперед могли іти "цінні резерви на флангах".

Другий аргумент — кількість ресурсів. Сазонов заявив, що під Авдіївкою — рідкісна концентрація російського війська. Зокрема, сюди перекинули 12 мотострілецьких бригад ЗС РФ. 12 бригад — це більше, ніж сумарна кількість бригад, які на сході намагаються пробитись на Лиман і на півдні воюють під Роботиним.

Крім того, є резерви — "сім полків, три батальйони, різне підсилення", — сказав боєць Сил оборони. Також припустив, що ці сили перекинули з південного та східного відтинку фронту.

Сазонов зробив два висновки. По-перше, росіяни заздалегідь були готові до величезних втрат під Авдіївкою. По-друге, втрати були настільки великі, що "суттєво підірвали його можливості". "Велика політична кампанія "Звільняємо ДНР – беремо Авдіївку" може коштувати окупанту надто дорого. Підірвати його сили незалежно від результату на карті. Вже підриває", — резюмував спецпризначенець.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...