Під час масованої атаки на Україну РФ використала двомісячну норму ракет Х-101, - військовий експерт

"Атака була найскладнішою з точки зору використання різних засобів ураження противником. Загалом було використано 158 ракет і дронів, з яких 114 збито, тобто 72%, що говорить про високий показник роботи нашої ППО", - зазначив військовий аналітик Сергій Згурець у своєму вечірньому огляді, передають Патріоти України, та продовжив:

"Складність атаки для української системи ППО була в тому, що майже в усіх областях в повітрі були цілі, які пересувалися на різних швидкостях. Була значна кількість ракет різного призначення, які запускалися з 18 бомбардувальників. Було зафіксовано 36 “шахедів”, 14 ракет С-400, С-300, “Іскандер-М”, 8 ракет Х-22, Х-23 та 5 "кинджалів".

Ракети Х-101 - поки що найдорожчий елемент російського військового арсеналу. Вони намагалися їх скеровувати для ударів по військових чи промислових об'єктах. Стосовно удару по Києву, в зоні метро "Лук'янівська", очевидці кажуть, що бачили ракету, по якій начебто кулемет стріляв. Потім виявилось, що це була ракета, яка летіла в цю зону і відстрілювала "теплові пастки" з великою інтенсивністю. Ці "теплові пастки" з'явилися в ракетах лише цього року. Тобто, фактично, це нові доопрацьовані ракети Х-101, а "теплові пастки" використовуються для того, щоб наші військові не могли збити їх за допомогою ПЗРК або комплексів з тепловими головками самонаведення.

Завдання для кожної ракети готується в межах двох тижнів. Ймовірно, ворог оцінить результати своїх дій, пізніше знову перелаштується і буде шукати ще більш підступні варіанти для атаки по наших містах. Наша система ППО до цього теж готується. Головна мета ворога - знищення України як держави й нас, як її громадян".

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Фортуна в гостях

п’ятниця, 27 вересень 2024, 5:01

Є давній сюжет про марнування даних людині можливостей. . Його віддзеркалено і в біблійній притчі про таланти, і в байках різних народів… . російський байкар Крилов присвятив йому байку «Фортуна в гостях». . Оскільки наші можновладці найшвидше ознай...

Огляд карти бойових дій за 25 вересня 2024 року - Злий Одесит

п’ятниця, 27 вересень 2024, 0:34

25 вересня, 945 доба оборони України проти російської навали. Ситуація на Вугледарі загострюється: які нові атаки готує ворог? Які втрати зазнає російська армія в цьому стратегічно важливому регіоні? Чи вдасться українським захисникам утримати позиції?...