Під час обшуку у Петербурзі було знайдено паспорти Пригожина на різні імена, у тому числі реальної людини (фото)

Під час проведення обшуку в готелі Трезіні в Санкт-Петербурзі, який вважають офісом ватажка ПВК Вагнер Євгена Пригожина, виявлено фальшиві паспорти з його фотографіями. Про це повідомляють російське медіа "Медуза" з посиланням на "Фонтанку" і журналіста Сергія Немалевича з "Радіо Свобода", передають Патріоти України.

З’ясувалося, що Пригожин використовував особистість реальної людини, і під ім'ям Дмитра Гейлера отримував медичну допомогу в клініці, пов’язаній із донькою російського диктатора Володимира Путіна.

24 червня видання «Фонтанка» з Санкт-Петербурга опублікувало, а пізніше видалило інформацію про знахідку під час обшуку, а саме кілька паспортів із фотографіями Пригожина під такими іменами, як: Дмитро Гейлер, Олег Семенов і Дмитро Бобров.

Журналіст Сергій Немалевич із російської служби «Радіо Свобода» звернув увагу на паспорт, що належав Дмитрові Гейлеру з фотографією Пригожина. Він зазначив, що восени 2021 року до редакції «Радіо Свобода» потрапив список ВІП-клієнтів петербурзької клініки «Согаз», яку пов’язують із Марією Воронцовою, старшою донькою Путіна.

Серед відвідувачів цієї клініки були голова Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко, бізнесмен Сергій Фурсенко, а також Світлана Кривоногих, ймовірна матір позашлюбної доньки Путіна, Луїзи Розової.

У списку також був чоловік під ім'ям Дмитро Ісаакович Гейлер, проте журналістам з Радіо Свобода не вдалося підтвердити його ідентичність на момент проведення розслідування. Єдиною згадкою про Дмитра Гейлера, яку вдалося знайти, була наявність його імені та дати народження на сайті, де людина з таким самим ім'ям шукала роботу водієм. Крім того, журналістам вдалося знайти фотографію Дмитра Гейлера поруч з автомобілем.

У клієнтській базі «Согазу» була вказана позначка Супер VIP поряд з ім'ям Гейлера, а номер клієнтської картки свідчив про те, що він є давнім клієнтом клініки. Це призвело до припущення журналістів, що хтось може використовувати ім'я свого водія для отримання медичних послуг у клініці.

Нові дані свідчать про те, що особа, яка лікувалася в клініці під ім'ям Гейлер, насправді є Євгеном Пригожиним. Також виявилося, що бойовики ПВК Вагнер проходили лікування в цій клініці. За інформацією Радіо Свобода, їхня присутність у Согазі була засекречена.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...