Під час терористичної атаки на Покровськ був щонайменше один коригувальник вогню, - ексспівробітник СБУ

Військовий експерт Українського інституту майбутнього, колишній співробітник СБУ Іван Ступак назвав терористичним актом удар Іскандерами по Покровську Донецької області, передають Патріоти України.

«Це тероризм. Це не просто алегорія, а терористичний акт», — заявив Ступак.

Він описав, як вчиняють терористи на Близькому Сході: «Коли на Близькому Сході стається вибух на ринку, автомобіль вибухає, наприклад, то правоохоронці завжди обережно починають доходити до місця вибуху. Оскільки є велика ймовірність, що автомобіль, який знаходиться за 15−20 метрів, начинений вибухівкою, а терористи на відстані чекають, поки люди почнуть збиратися, виносити поранених, витягувати з-під завалів загиблих; хтось з зівак збирається, починає в носі колупатися, дивитися; поліцейські приїжджають. І ось тоді, коли вони бачать, що зібралося ще більше людей, ніж під час попереднього вибуху, вони активують другий, а то й третій вибуховий механізм».

Саме таку тактику і використали росіяни, зазначає він. «А я вам ще більше скажу: серед тих людей, які стояли на місці трагедії після першого вибуху у Покровську, був щонайменше один коригувальник вогню від росіян, який теж дивився, що відбувається. І потім, можливо, передав інформацію своїм кураторам, що „тепер вже зібралося багато людей, можна ще [раз вдарити]“. І ось тоді прилетіло. Тобто, у росіян на місці були очі», — додав Ступак.

Російські окупанти 7 серпня завдали двох ракетних ударів по Покровську Донецької області та частково зруйнували житловий багатоповерховий будинок.

Станом на ранок 8 серпня, кількість поранених внаслідок ракетного удару зросла до 67 осіб, серед них — двоє дітей. Загинуло сім людей.

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія намагається скопіювати морські дрони України, але це провал, - ЗМІ

неділя, 28 липень 2024, 0:12

Україна заявила, що Росія копіює морські безпілотники, вчившись на фрагментах українських. Однак експерт із бойових безпілотників сказав, що це навряд чи принесе велику допомогу та може виявитися даремним витрачанням російських ресурсів, передають Патр...

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...