Під Вугледаром розбили велику бронегрупу Росії

На Вугледарському напрямку Сили оборони розбили чисельну бронегрупу російських військ.

Російське військове командування на штурм Вугледара відправило понад три десятки бронемашин.

Підрозділи противника мали танки, бойові машини піхоти, бронетранспортери та інженерні машини розгородження.

Сили Росії зібралися у колону та виступили у бік Вугледара. У ході просування росіяни почали зазнавати значних втрат.

На їхньому маршруті працювала українська артилерія, також територія була замінована.

У ході бою російські військові втратили щонайменше 31 бронемашину та живу силу.

На оприлюднених кадрах від 72-ї окремої механізованої бригади видно приблизно 15 танків моделей Т-72Б3 та Т-80БВМ, приблизно 12 БМП, 2 бронетранспортери МТ-ЛБ та інженерні машини.

В українській 72-й бригаді розповіли, що у бою брала участь також 55-та окрема артилерійська бригада та 35 окрема бригада морської піхоти Збройних Сил України.

«Тішить, що є друзі з 55 ОАБР та 35 окрема бригада морської піхоти, які підтримують наше прагнення до чистоти. Окремо дякуємо старшому керівництву за його потужні дезинфікуючі засоби», – йдеться у повідомленні військових.

Розбиті російські військові під Вугледаром. Лютий 2023. Україна. Кадри з відео 72-ї бригади

Бої за Вугледар почалися у листопаді 2022 року – тоді Росія теж кинула в бій 155-у та 40-у бригади морської піхоти, посилені іншими підрозділами.

З кількох спроб їм вдалося захопити село Павлівку на південь від Вугледару. Але взяти Вугледар тоді так і не вдалося, цей населений пункт розташований на височині й підступитись до нього непросто. Майже через два місяці російські спроби взяти Вугледар відновилися.

Вугледарський напрямок на неофіційній мапі бойових дій станом на початок лютого 2023 року

Нагадаємо, нещодавно українські військові на Донбасі розбили російських морських піхотинців та взяли полонених зі 155-ї окремої гвардійської бригади морської піхоти.


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Вхід Господній в Єрусалим (Вербна неділя): Історія свята. Традиції та головні заборони дня

неділя, 28 квітень 2024, 7:15

Вхід Господній в Єрусалим (в українському народі традиційна назва - Вербна неділя). Це свято асоціюється з приходом весни і наближенням Великодня. Його завжди відзначають з радістю і нетерпінням, хоча історія дня зовсім не щаслива. Відзначають його в о...

Росія не спромоглася скористатись "вікном можливостей" для прориву: Перший транш допомоги США з 61-мільярдного пакету вже вплинув на ситуацію на фронті, - Дикий

неділя, 28 квітень 2024, 2:35

Перші партії поставок з мільярдного траншу 61-мільярдного пакету допомоги США юридично дооформленої у вівторок, 23 квітня, згідно обіцянок американців, вже перетинають кордон України. Хоча допомога фвзично ще не надійшла, Україна змогла збільшити норми...