Під загрозою чотири міста: Росія зосередила пів мільйона осіб, - військовий

На півдні та сході армія РФ зосередила пів мільйона своїх військових. Зокрема, окупанти мають завдання наблизитися до трьох українських міст. Про це повідомив капітан 1 рангу запасу ВМС ЗСУ, колишній заступник начальника штабу ВМС ЗСУ Андрій Риженко в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України.

За його словами, коли розпочиналося повномасштабне вторгнення РФ, на семи різних напрямках було 150 тисяч військових РФ.

"Зараз на трьох напрямках фактично втричі більше. Росіянам поставлено завдання максимально захопити територію Донецької області, максимально наблизитися до таких обласних центрів як Запоріжжя, Дніпро, Суми, Харків, щоб регулярно обстрілювати їх з далекобійної артилерії та КАБів. Ми кажемо за відстань 50-70 км", – заявив Риженко.

Він каже, що росіяни роблять це для того, щоб дестабілізувати соціально-економічну ситуацію в Україні. Він наголошує, що Вугледар – це одна з "точок", яку противник довго намагався захопити, зосередивши там дуже серйозні сили.

"Їм вдалося захопити це місто, що є прикрим фактом. Але якщо подивитися на загальну стратегічну картину, це їм дало не дуже багато. Дійсно, була суперечлива інформація щодо ситуації там, але треба довіряти позиції Збройних сил України. Однозначно, що там було дуже-дуже складно, тому що російська армія використовує тактику виснаження. Вона фактично завалює наші Збройні сили величезною кількістю засобів ураження – КАБами, артилерією, реактивною артилерією, мінами тощо", – сказав капітан 1-го рангу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Спину надірвав, геморой наростив. Досить": Дмитро Ступка у США влаштувався на роботу, але звільнився в перший же день

вівторок, 8 жовтень 2024, 22:00

Український актор Дмитро Ступка, який проживає у США, улаштувався на роботу в мувінг, але витримав на цій роботі лише один день. Про це він повідомив 8 жовтня, розмістивши в Instagram Stories відео, у якому його знято за кермом автомобіля-перевізника, ...

"Резніков не побоявся мене запросити": Відомий журналіст запідозрив, що Умєров його злякався

вівторок, 8 жовтень 2024, 21:53

Міністр оборони України Рустем Умєров запросив журналістів на зустріч "не під запис", але побоявся запрошувати відомого журналіста-розслідувача Юрія Ніколова. Про це Ніколов написав у своєму Facebook, передають Патріоти України. "Колеги повідомили, що ...