"Підійшов до цього не як міністр": Колеги загиблого Монастирського розказали про важливе рішення, ухвалене міністром у лютому-2022

На початку повномасштабного вторгнення Росії тодішній міністр внутрішніх справ Денис Монастирський ухвалив рішення про видачу зброї цивільним, які готові обороняти Батьківщину. Про це йдеться у документальному фільмі «Щоденник Монастирського», передають Патріоти України.

«Це було його рішення – видавати зброю цивільному населенню, яке готове боронити свою країну», – розповіла радниця колишнього міністра внутрішніх справ Леся Червінська.

Заступник головнокомандувача Збройних сил України Микола Балан зазначив, що видачу зброї організували не лише в Києві, а й по всій території держави. «Денис Анатолійович підійшов до цього не як міністр, а як цивільна й креативна людина, яка подумала, що ж нам треба зробити, щоб захищатися. А щоб захищатися потрібна зброя», – розповів заступник головнокомандувача ЗСУ.

Президент Володимир Зеленський зазначив, що на початку російського повномасштабного вторгнення Денис Монастирський був одним з тих, хто входив до вузького кола людей, які лишилися у Києві на Банковій.

Зазначимо, «Щоденник Монастирського» – це фільм, створений на основі відеощоденника, який вів ексочільник МВС від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну, а також спогадів і розповідей про нього його мами, дружини, друзів, колег. Прем’єра відбулася в п’ятницю, 17 листопада.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...