Підконтрольні владі судді виправдовують злочини проти журналістів та захищають проросійського агента Портнова - Бутусов

Підконтрольні владі судді виправдовують злочини проти журналістів та захищають проросійського агента Портнова, який знаходиться під санкціями США, але в Україні керує судами та правоохоронними органами. Неймовірно, але серед суддів залишаються проросійські портновські агенти навіть під час цих страшних битв. Президент Зеленський та його прибічники з оточення Януковича ведуть справжню війну проти свободи слова в Україні. Ніякого правового захисту проти бандитів у українських журналістів нема.


Natalie Sedletska

Київський апеляційний суд став на бік проросійського діяча Андрія Портнова та підтвердив, що я завдала шкоди його «честі, гідності та репутації», коли оприлюднила допис у Фейсбуці про підпал редакційного авто нашого проєкту розслідувань «Схеми» (Радіо Свобода).

У дописі я навела факти, про те, що напередодні підпалу авто, Андрій Портнов публічно у Телеграмі погрожував нашій редакції «учбово-виховними заходами». А до цього оприлюднив особисті дані нашого водія з номерними знаками зрештою спаленого автомобіля та адресою його проживання - за якою зрештою і трапився злочин.

У пості я підкреслила, що це лише факти, а версій може бути багато - бо у розслідувальної редакції чимало впливових недоброзичливців.

Але суди стали на бік Портнова.

Судді двох інстанцій вирішили, що я маю спростувати свій пост, включно з наведеними у ньому фактами.

Прізвища суддів, які стали на бік Портнова:

Олексій Соколов (Печерський суд)

Анатолій Стрижеус, Любов Поливач та Олена Шкоріна (Київський апеляційний суд)

Це вже не перше рішення українських судів на користь Портнова за короткий проміжок часу, який очевидно працює над відбіленням своєї репутації.

Нагадаю, він виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення РФ та не повернувся. США ввели щодо нього санкції за вплив на суди, Україна - ні.

Найдосвідченіші українські медіаюристи, які захищали мене у цьому процесі вважають, що такі рішення - це загроза свободі слова. Судді фактично підважили право громадян України висловлюватись стосовно суспільно важливих подій, навіть на основі залізобетонних фактів.

Медіаюристи говорять про «охолоджувальний ефект» від таких рішень на журналістів та медіа, вони можуть спричиняти самоцензуру.

Я з ними погоджуюсь.

Ми будемо боротись далі та подаватимемо касацію до Верховного суду.

P.S.: Після підпалу авто «Схем» Володимир Зеленський публічно виступив на захист редакції та висловив сподівання, що зловмисники будуть швидко знайдені та покарані.

Минуло чотири роки. Офіційне слідство так і не встановило замовників цього злочину.



Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дуже відоме місце: Блогер розповів, де в Україні похований давньогрецький воїн Ахіллес

п’ятниця, 27 вересень 2024, 14:02

Український блогер та хімік Гліб Репіч провів опитування серед людей. Він поцікавився, чи знають вони, де в Україні похований давньогрецький воїн Ахіллес. Відео він оприлюднив на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України. Є підтверджені фа...

"Бо це не є правдою": Аліна Гросу вперше відреагувала на скандал з її "дипломатичною посадою" (відео)

п’ятниця, 27 вересень 2024, 13:41

Співачка Аліна Гросу звернулась до журналістів у зв'язку зі скандалом про нібито призначення її на "дипломатичну посаду". У своєму Інстаграмі у сторіз вона опублікувала відео, записане дорогою на чергову подію у Нью-Йорку, на якій представлятиме Україн...