Підняти росіян на "народную вайну'": Кремль під "чужим прапором" готує атаку на Білгородську область, - ISW

У Кремлі створюють інформаційні умови для атаки під "чужим прапором" у Білгородській області з метою відновити громадську підтримку війни в Україні. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Як пишуть аналітики, кремлівські пропагандисти почали висувати гіпотезу, що українські війська нібито прагнуть вдертися до Білгородської області, а інші пропагандисти зазначають, що російським силам необхідно відновити контроль над Куп'янськом у Харківській області, щоб мінімізувати загрозу українського нападу.

Ці твердження вже давно циркулюють у спільноті військкорів, які критикували російське військове командування за втечу із Вовчанська на північному сході Харківської області.

Вони також активізували свої заклики повернути звільнені території на Харківщині 22 листопада, заявивши, що такі запобіжні заходи зупинять українців від проведення штурмових операцій на Куп'янському та Вовчанському напрямках.

Губернатор Білгородської області В'ячеслав Гладков також опублікував кадри, які демонструють будівництво укріплень на кордоні України.

"Твердження Росії про напад України на Білгородську область, що готується, абсурдні і спрямовані тільки на те, щоб залякати громадськість і змусити її підтримати війну. Україна не має стратегічного інтересу у вторгненні до Росії і не може зробити це в таких масштабах", - зазначають аналітики.

На їхню думку, ці "безглузді припущення про фантастичне українське вторгнення до Росії" також можуть бути частиною плану Кремля щодо визнання та умиротворення радикальних прихильників війни.

Російські військкори неодноразово звинувачували Кремль і Міністерство оборони Росії у нездатності захистити Росію, включаючи нещодавно анексовані території. Кремль, однак, навряд чи зможе повторно захопити Харківську область, як цього вимагають ці націоналістичні діячі, вважають експерти.

В ISW також додали, що фінансист ПВК "Вагнера" Євген Пригожин також використовує нагнітання страху щодо фіктивної загрози українського вторгнення для зміцнення своєї влади у прикордонних регіонах Росії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Росіяни намагаються зайти на наші позиції": Офіцер ЗСУ - про ситуацію на напрямку Красногорівка - Нетайлове (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 20:00

Офіцер 59-ї Окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький зазначив, що наразі противник не використовує техніку, намагаючись просуватися малими групами, передають Патріоти України. "Наша бригада виконує завдання на ділянці Красного...

Не тільки залякування: Чому росіяни били по харківській телевежі

вівторок, 23 квітень 2024, 19:15

Удар по харківській телевежі мав, окрім практичного, ще й глибоке символічне значення. Росіяни таким чином продовжують кампанію психологічного тиску на жителів міста, зазначають Патріоти України. Окупанти намагалися вразити харківську телевізійну вежу ...